Η ιστορικότερη νίκη του Προμηθέα που παίρνει την πρόκριση! (Προμηθέας – Στρασμπούρ 77-64)

Μεγάλη νίκη για τον Προμηθέα, που κάλυψε και την διαφορά. Ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, οι Πατρινοί ίσως να μην χρειαστούν καν άλλη νίκη για να περάσουν στους «16» του BCL.

Για 20 λεπτά, η Στρασμπούρ είχε «βραχυκυκλώσει» τον Προμηθέα σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έμοιαζαν εγκλωβισμένοι και χωρίς καθαρό μυαλό. Την λύση τελικά έδωσε η άμυνα. Όταν περιορίστηκε η «πληγή» κοντά στο καλάθι η γαλλική ομάδα δεν είχε εύκολο σκοράρισμα, ο Προμηθέας αντιθέτως βρήκε πόντους από Μπράουν και Έλις, με την ελληνική ομάδα πλέον να παίρνει μία σπουδαία νίκη. Σπουδαία εμφάνιση από τους Μπράουν, Γκίκα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Πατρινοί έχουν ρεκόρ 8-4, υπερτερούν στην ισοβαθμία των Γάλλων (6-6) μιας και κάλυψε το +5 της ήττας του πρώτου γύρου και τις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές του ΒCL θέλουν μία νίκη, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο πρόκρισης αν αύριο η Οστάνδη ηττηθεί από την Μπαϊρόιτ. Σε κάθε περίπτωση, η τύχη είναι με την πλευρά του Προμηθέα και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, πλέον, για την ομάδα του Μάκη Γιατρά στην δύσκολη έδρα του Περιστερίου (27/1, 17:00) για την Basket League, ενώ στο BCL περιμένει ξανά στην Πάτρα την Νεπτούνας (30/1, 19:30) για την 13η «στροφή» της διοργάνωσης.

Τελικό σκορ Προμηθέας – Στρασμπούρ 77-64.

Με 16 ο Γκίκας, 13 ο Χολ και απο 11 ο Μέιερ και ο Μπράουν, κορυφαίου του Προμηθέα

🤩 @Langston21 lobs it up, Rion Brown throws it down! #BasketballCL
📺 https://t.co/KYh4DMAJ6P pic.twitter.com/opyr5inQik

— Basketball Champions League (@BasketballCL) January 22, 2019

🤯 Welcome to the dunk contest hosted by Octavius Ellis! #BasketballCL
📺 https://t.co/KYh4DMAJ6P @PromitheasBC pic.twitter.com/So9rfQ1S3L

— Basketball Champions League (@BasketballCL) January 22, 2019


Πηγή