Η καλαβρυτινή “μπουγάτσα” έκλεψε την παράσταση στη γιορτή της UNESCO – ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 20/1/2019 η Unesco Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε στη Χαλκίδα το "Καλωσόρισμα του 2019". Σύλλογοι και σωματεία από όλη την Ελλάδα φορώντας τις πανέμορφες παραδοσιακές τους στολές κατέκλυσαν το Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Χαλκίδας "Μελίνα Μερκούρη".

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραίώς και Νήσων κος Μαρωνίτης Ιωάννης και η Διευθύντρια Λαικού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων κα Κουμπουρόζου Νία καλωσόρισαν τις αποστολές αλλά και τους θεατές που είχαν έρθει να απολαύσουν το θέαμα.

'Ολες οι αποστολες είχαν φέρει μαζί τους και την παραδοσιακή βασιλόπιτα της περιοχής τους.Όλες τις βασιλόπιτες τις ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χαλκιδέων Χρυσόστομος.

Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "Αγία Λαύρα" με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Φραντζή αρχηγό πολυπληθούς αποστολής συμμετείχε σ΄αυτήν την σπουδαία διοργάνωση παρουσιάζοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα της περιοχής μας, την γνωστή μας "Μπουγάτσα". Η βασιλόπιτα της Στέγης ήταν κατασκεύή και προσφορά της κας Ανδριοπούλου Μαρίας. Ο περίτεχνος διάκοσμός της έκλεψε τις εντυπώσεις και όλες οι αποστολές ήθελαν να φωτογραφηθουν μαζι της.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία