Οι Κεφαλλήνες της Πάτρας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους – ΦΩΤΟ

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος», από τους παλαιότερους στην περιοχή και από τους πλέον δραστήριους, πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του την περασμένη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Αράτου 39.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Τζόγιας Καππάτου, η οποία αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου των Κεφαλλήνων της Πάτρας για το έτος 2018 ενώ ανακοίνωσε στους παρισταμένους και τις μελλοντικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Πατρών στην Ακτή Δυμαίων και στα Θυρανοίξια που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος που έλκει την καταγωγή από την Κεφαλονιά, ο οποίος και ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου. Στη σύντομη ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία, επιτέλους, το Ιερού Ναού, ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί κέντρο ζωής των Κεφαλλήνων της Πάτρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Αντιδήμαρχος Δ. Πλέσσας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τζανάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, Πρόεδροι Επτανησιακών Συλλόγων καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, ακολούθησε πρόγραμμα με Κεφαλλονίτικα Κάλαντα.

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι η Τζόγια Καππάτου και γραμματέας η Αρίστη Ιγγλέση.


Πηγή