Η κορυφαία ενδεκάδα του Τουρέ έχει 6 επιθετικούς και 3 αμυντικούς! (ΦΩΤΟ)

Η κορυφαία ενδεκάδα του Τουρέ έχει 6 επιθετικούς και 3 αμυντικούς! (ΦΩΤΟ)

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του «Μonday Night Footbal» του «Sky Sports» ήταν ο Γιάγια Τουρέ και εκεί πέρα από την ανάλυση που έκανε για την επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουλβς για την 22η αγωνιστική της Premier League, ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Ντέιβιντ Τζόους και τον Τζέιμι Κάραγκερ για την αγαπημένη του ενδεκάδα.

Πέτυχε μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση να προκαλέσει αίσθηση με τις επιλογές του, αφού επέλεξε σύστημα 3-1-4-2 για να μπορέσει να συμπεριλάβει έξι επιθετικούς (!), με τα 4/11 της ενδεκάδας να είναι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι και με 6 να έχει υπάρξει συμπαίκτης στην Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, κάτω επό την εστία τοποθέτησε τον Έντερσον Μοράες, τριάδα στην αμυνα έβαλε τους Κομπανί, Μάρκες και Πουγιόλ, κάλυψε όλη τη μεσαία γραμμή με τον Ινιέστα και για την επίθεση «έδωσε φανέλα» σε Σανέ, Αγκουέρο, Μέσι, Ανρί, Ετό και Ντρογκμπά!

«Νομίζω ότι με τα χέρια και τα πόδια που διαθέτει ο Έντερσον είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ με τον οποίο έχω υπάρξει συμπαίκτης. Ο Βίκτορ Βαλντές δεν ήταν τόσο καλός με τα πόδια και για να είμαι ειλικρινής ήταν μέτριος.

Είχε εκπληκτική άμυνα στην Μπαρτσελόνα και δεν χρειαζόταν να κάνει και πολλά», ανέφερε για την επιλογή του κάτω από την εστία, ενώ για την παρουσία του Ράφα Μάρκες στην ενδεκάδα των ονείρων του, είπε:

«Ήταν σκληρός αμυντικός, 10 φορές καλύτερος από τον Ζεράρ Πικέ. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα τον θυμάται, επειδή δεν έπαιξε στην Γαλλία. Εάν θέλετε όμως να τον θυμηθείτε μπορείτε να πάτε στο Youtube και να γράψετε Ραφαέλ Μάρκες, Μπαρτσελόνα, Νο 4. Πιστέψτε με, ήταν 10 φορές καλύτερος από τον Πικέ. Τον αγαπώ».

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την προπονητή, ο 35χρονος Ιβοριανός σταρ δεν το απέκλεισε («θέλω να δω τον εαυτό μου σε πραγματική δράση. Ως προπονητής, ελέγχοντας 25 ανθρώπους, ποιός ξέρει;») ενώ δεν έκλεισε την πόρτα στην Σέλτικ που έχει ακουστεί ως υποψήφιος επόμενος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

«Ίσως πάω στην Σέλτικ. Αφήστε με να μιλήσω με τον αδερφό μου Κόλο (σ.σ. παίζει στην Σέλτικ) και τον Μπρένταν Ρότζερς και θα δούμε. Ίσως καταλήξω σε Αγγλία ή Σκωτία. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο».

Σημειώνεται πως ο Τζέιμι Κάραγκερ «πέτυχε» τους 7 από τους 11 που επέλεξε ο Τουρέ κάνοντας μία προσπάθεια να τους μαντέψει έχοντας ως μοναδικό στοιχείο τη διάταξή τους στο χορτάρι, με τον Ιβοριανό από την πλευρά του να ζητάει δημόσια συγγνώμη από τους Νταβίντ Σίλβα, Κάιλ Γουόκερ, Ντάνι Άλβες και Σαμίρ Νασρί που τους άφησε εκτός των επιλογών του.

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/351639-E-koryphaia-endekada-toy-Toyre-echei-6-epithetikoys-kai-3-amyntikoys-PHOTO ΣΠΟΡ

The post Η κορυφαία ενδεκάδα του Τουρέ έχει 6 επιθετικούς και 3 αμυντικούς! (ΦΩΤΟ) appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή