Ηλεία: Το παιδικό δώρο γενεθλίων ήταν… κάνναβη

Οικογενειακή… επιχείρηση με κέντρο τα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων φαίνεται ότι είχαν «συστήσει» δύο αδέλφια, ηλικίας 58 και 53 ετών, καθώς κατηγορούνται ότι –τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο- διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή Κρεστένων-Ζαχάρως-Ολυμπίας, αποσπώντας χρηματικό όφελος πάνω από 18.000 ευρώ.

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στα Μακρίσια, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή και τηςΑσφάλειας Πύργου, λίγο πριν παραλάβουν νέες ποσότητες ναρκωτικών από έναν 42χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ο προμηθευτής τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 58χρονος με το προσωνύμιο «Κάβουρας» φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» και καθοδηγητής της ιστορίας, καθώς αυτός διακινούσε τα ναρκωτικά στην περιοχή. Η «καβάτζα» ήταν μια αποθήκη σε αγρόκτημα του 53χρονου αδελφού του έξω από το χωριό, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει μικροποσότητες στο σπίτι, για να μη γίνουν αντιληπτοί και να γίνεται πιο εύκολα η διακίνηση.

Παιδικό δώρο… γενεθλίων η κάνναβη!

Με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 42χρονος με το προσωνύμιο «Διαμαντής», ο οποίος φέρεται να είναι παλιός γνωστός του 58χρονου, τους προμήθευε κάθε μήνα με μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αττική. Η συνεννόηση γινόταν με ψευδώνυμα και κωδικοποιημένη φρασεολογία, («θα έρθω να πιούμε καφέ») για να δυσκολέψουν τον εντοπισμό τους και να μη γίνουν αντιληπτοί από τον περίγυρο του χωριού.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες και στοιχεία από τον περασμένο Νοέμβριο και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των τριών ανδρών, αξιοποιώντας φυσικές και ειδικές ανακριτικές μεθόδους. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ο 58χρονος είχε πυκνώσει τις επαφές του με τον 42χρονο προμηθευτή, καθώς είχε ξεμείνει, με αποτέλεσμα να είναι στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 42χρονος είχε πάρει τα μέτρα του για να μη γίνει αντιληπτός, καθώς είχε… τυλίξει τα ναρκωτικά σε αεροστεγή συσκευασία παιδικού δώρου γενεθλίων! Στο πλαίσιο της σύλληψής του την ώρα που έφτανε στα Μακρίσια, βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ένα κιλό και 86 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της διακίνησης και της μεταφοράς των ναρκωτικών.

«Έσπρωχναν» με τιμή 3.000 ευρώ το κιλό

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, τα δύο αδέλφια αγόραζαν περίπου 1000 ευρώ το κιλό την κάνναβη και την πουλούσαν τρία ευρώ το γραμμάριο, έχοντας κέρδος 2.000 ευρώ ανά κιλό. Το τελευταίο τρίμηνο είχαν διακινήσει πάνω από έξι κιλά κάνναβης σε τουλάχιστον 57 χρήστες της νότιας Ηλείας, πραγματοποιώντας πάνω από 400 αγοραπωλησίες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 18.000 ευρώ και η συχνότητα πώλησης φαίνεται ότι ήταν δύο κιλά τον μήνα, δίνοντας μικρές ποσότητες σε πολλούς πελάτες.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου βρήκαν 12.650 ευρώ, μια μηχανική ζυγαριά, πλήθος καρτών sim κινητών τηλεφώνων, νάιλον συσκευασίες και συσκευή θερμοκόλλησης, ενώ στο αυτοκίνητο του 42χρονου, όπως προαναφέρθηκε, 1086 γραμμάρια κάνναβης. Όλα τα ευρήματα έχουν κατασχεθεί

Απολογούνται την Τρίτη στον Ανακριτή

Εις βάρος των τριών συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και αγορά ναρκωτικών σε βάρος των 57 «πελατών»-χρηστών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και στη συνέχεια έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον του Ανακριτή Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος «Κάβουρας» αρνείται την κατηγορία και φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η κάνναβη ήταν για προσωπική χρήση, ενώ ο 53χρονος αδελφός του κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει κι ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο 42χρονος αρνείται τις κατηγορίες περί διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, αγοράς, κατοχής από κοινού και μεταφοράς και αποθήκευσης ναρκωτικών στο πλαίσιο εγληματικής οργάνωσης και ζήτησε –και έλαβε- με τον πληρεξούσιο νομικό του εκπρόσωπο και δικηγόρο Αμαλιάδας, Μάκη Παπαγιαννόπουλο, προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Πηγή:patrisnews


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία