Και Πατρινοί στο συλλαλητήριο στην Αθήνα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Και Πατρινοί βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα. Υπολογίζεται πως περίπου 1500 πολίτες, ανάμεσα τους και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ταξίδεψαν στην Αθήνα είτε οργανωμένα με μισθωμένα πούλμαν είτε με ΙΧ αυτοκίνητα ή και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για να διαδηλώσουν και να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Πούλμαν είχαν ξεκινήσει από την Χριστιανική Εστία Πατρών, ιερούς ναούς όπως ο Άγιος Νικόλαος και η ενορία της Αγίας Μαρίνας (παρών ήταν ο εφημέριος π. Παναγιώτης Θωμάς), το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Αναπλαστική σχολή, κ.α.

Επίσης από την Πάτρα βρέθηκε στο συλλαλητήριο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Μαζαράκης κι άλλα στελέχη της Νομαρχιακής, οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καθώς και ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αχαΐα Γιάννης Λαϊνιώτης.

Η συγκέντρωση όπου υπήρξαν αρκετοί ομιλητές ανάμεσα τους και η ερμηνεύτρια – τραγουδοποιός Αφροδίτη Μάνου, ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής Κρις Σπύρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κ.α. διαλύθηκε σχεδόν 2 ώρες μετά την έναρξη της λόγω των επεισοδίων που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο και της μαζικής ρίψης δακρυγόνων και άλλων χημικών που δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Εκτός από τους Πατρινούς, σύμφωνα με πληροφορίες μετέβησαν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, και κοντά 300 άτομα από το γειτονικό Αίγιο, με 6 πούλμαν που διέθεσε δωρεάν η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Πούλμαν είχαν φύγει και από άλλα μέρη της Δυτικής Ελλάδας όπως το Αγρίνιο, ο Πύργος, το Βαρθολομιό, κ.α.

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών όπως προείπαμε συμμετείχε στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο των Αθηνών κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών” στις 20 Ιανουαρίου 2019 όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Ελλάς – Ελλάς Μακεδονία», δίνοντας δυναμική παρών και παρουσία. Όπως ανέφερε το anastasiosk.blogspot.com, απ’ όπου και οι περισσότερες φωτ., "το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ – Ε.ΡΩ. (Κέντρον Ενότητος και Μελέτης – προβολής των αξιών μας) Πατρών, δεν θα μπορούσε να λείψει από το Πανεθνικό κάλεσμα.

Ανταποκρινόμενη στα εκατοντάδες αιτήματα συμπολιτών μας, διοργάνωσε ομαδική, συντεταγμένη, μετάβαση και συμμετοχή στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στην Αθήνα με 4 λεωφορεία & συνολικό αριθμό 215 μελών και φίλων της Ενωμένης Ρωμηοσύνης".


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία