Κλειστά αρκετά σχολεία αύριο στην Ηλεία – Δείτε αναλυτικά

Αρκετά σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά στην Ηλεία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (ολικός παγετός, ισχυρή χιονόπτωση).

Αρχαία Ολυμπία – Ανδρίτσαινα Κρέστενα

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, μετά από σχετική επικοινωνία με τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία – και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης – στις Δ.Ε Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας (του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας) και των Δ.Ε Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας (του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων), για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο κατά την μεταφορά τους όσο και κατά την παραμονή τους στα σχολεία των παραπάνω Δ.Ε στα οποία και σήμερα οι θερμοκρασίες αναμένονται υπό του μηδενός.

Με την ίδια απόφαση, δε θα πραγματοποιηθεί και μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω Δ.Ε που φοιτούν σε Ειδικά και Επαγγελματικά σχολεία, προερχόμενοι από τις παραπάνω Δ.Ε.

Στον Δήμο Πύργου

Αργά το απόγευμα, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια και Λύκεια) στη Δ.Ε Ωλένης, ενώ τα μαθήματα στα σχολεία των Δ.Ε Πύργου, Ιάρδανου και Βώλακος θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Στον Δήμο Ζαχάρως

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία του Δήμου Ζαχάρως, με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Χαραλαμπόπουλου θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά δε θα γίνει μεταφορά των μαθητών – με λεωφορεία και ταξί – που διαμένουν στα ορεινά τμήματα του δήμου, για να αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος ατυχήματος, λόγω των παγωμένων δρόμων. Συνεπώς, οι απουσίες αυτών των μαθητών θα είναι δικαιολογημένες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


Πηγή