Κλειστά τα Σχολεία τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη Χώρα -ΕΛΜΕΖ: Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο τ […]

… λόγω απεργίας των εκπαιδευτικών

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία τη Δευτέρα 14/1 καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκήρυξαν νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα προσχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ., με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».
Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ:
“Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!
Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.
Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου”.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αποφάσισε νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία, συγκέντρωση στη ΔΔΕ στις 12μ και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή .

Συγκεκριμένα, Απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΖ για νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία ΘΕΜΑ: «ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΣΤΙΣ 12μ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ στις 12.30» Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη, μέσα στις γιορτές και µε κλειστά τα σχολεία, κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιολαιμητόμο για τις “προσλήψεις” – απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις για να περάσει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνο και µόνο αυτή η τακτική αποδεικνύει το αντιλαϊκό περιεχόμενο του αντιλαϊκού νομοσχεδίου. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας! Όλοι και όλες στις Απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01 νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική ΑΠΕΡΓΙΑ, συγκέντρωση στη ΔΔΕ Ζακύνθου στις 12μ – Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του βουλευτή Ζακύνθου στις 12.30!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ” – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΔΩΚΑΙ ΤΩΡΑ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ! Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων! Με το νέο σύστημαδιορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία µμοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα ενώ µοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιµης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες. Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, µε τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων. Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασα της ανακύκλωσης της ανεργίας. Όλες οι κυβερνήσεις, µε τη σημερινή να αποδεικνύεται καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής ΕΕ και ΟΟΣΑ, προωθούν τα “εργασιακά προσόντα”, που πρέπει να κυνηγούν “δια βίου” οι εργαζόμενοι για μια επισφαλή θέση εργασίας, γι’ αυτό έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: “τρέξτε σε όλη τη χώρα να µμαζέψετε µόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισµό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται µε τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους!

  • Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμεπραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές µακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.
  • Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και µε τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το µοναδικόπροαπαιτούµενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εµπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και µπορούνοικονοµικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση.
  • Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστηµα διορισµών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόµα και οι 4.500 διορισµοί να πραγµατοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόµενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συµβασιούχοι για να λειτουργήσουν µόνο και µόνο οι δοµές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισµοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης!
  • Ακόµα και σήµερα, στο κουτσουρεµένο σχολείο των περικοπών (βλ. αλλαγές στο ωρολόγιο Γυµνασίου και Δηµοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήµερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συµβασιούχοι για να εµφανιστεί µια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Οµοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Διευκόλυναν την κυβέρνηση, αφού αποδέχονταν τα κυβερνητικά επιχειρήµατα για “αδυναµία µαζικώνδιορισµών” (λόγω δηµοσιονοµικώνπεριορισµών) αλλά και τις λεγόµενες “επιταγές του νόµου”. Πρότειναν “καλύτερα” κριτήρια στην κυβέρνηση! Όλο το προηγούµενοδιάστηµα έκαναν τα πάντα για να υπονοµεύσουν το µοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτηµα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις µορφωτικές ανάγκες, για µονιµοποίηση όλων των συµβασιούχων, που είναι και το µόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών! Το χαρακτήριζαν ουτοπικό και λαϊκίστικο. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Να µην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός µας είναι η σηµερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούµενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς οµηρίας, παίζουν βρώµικα παιχνίδια στην πλάτη τους. Απέναντι στην κοροϊδία για διορισµούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάµε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόµουλαιµητόµο!
  • Δε διαπραγµατευόµαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουµε ούτε µια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
  • Μονιµοποίηση εδώ και τώρα όλων των συµβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυµένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άµεσοι µόνιµοιδιορισµοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι µπορεί να ανοίξει και ο δρόµος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόµου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νοµοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισµούς. Το πτυχίο να είναι το µοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!


Πηγή