Νέα επιστολή «καμπανάκι» για το αρδευτικό της Ηλείας

Νέα έκκληση προς κάθε αρμόδιο για τη διάσωση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο Προϊστάμενος Λειτουργίας και αξιοποίησης έργων και Αναπληρωτής Διευθυντής του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Άγγελος Δέρβος, ζητώντας από τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια και κάθε εμπλεκόμενο να βρεθεί λύση στις οφειλές των εργαζομένων, προκειμένου να λήξει η επίσχεση και να συντηρηθεί το δίκτυο προτού να είναι αργά.

Μετά την πολύμηνη και συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΓΟΕΒ Π/Α διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, και μη βλέποντας να δίνεται λύση στο πρόβλημα, ως υπεύθυνος προϊστάμενος του τμήματος Λειτουργίας και Αξιοποίησης έργων, και αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού, παίρνω την πρωτοβουλία να ενημερώσω και να κάνω κοινωνούς σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο στραγγιστικό και αρδευτικό δίκτυο του Νομού τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Νομού, εάν άμεσα δεν παρθούν αποφάσεις» αναφέρει στην αρχή της επιστολής ο κ. Δέρβος, επισημαίνοντας ότι φέτος η κατάσταση είναι οριακή.

«Η φετινή χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες που έστω και την ύστατη στιγμή γινόταν η στοιχειώδης προετοιμασία. Επειδή σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν γνωρίζουν την λειτουργία του έργου και θα πουν ως συνήθως “έλα ρε αδερφέ κάθε χρόνο τα ίδια λένε και το έργο λειτουργεί μια χαρά” σας διαβεβαιώνω ότι φέτος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». Στο Στραγγιστικό δίκτυο, λόγω της παρατεταμένης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, δεν γίνεται η στοιχειώδης και απαραίτητη συντήρηση. Το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, οφείλεται στο ότι έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αλλά ο χειμώνας ακόμα δεν έχει τελειώσει. Υπενθυμίζω ότι λειτουργεί ένα μόνον συγκρότημα σε κάθε στραγγιστικό αντλιοστάσιο επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Αν καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό δεν πρέπει να κοιμάται τα βράδια» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Δέρβος και προσθέτει ότι δεδομένων των παλαιότερων ελλείψεων συν των φετινώ προβλημάτων το αρδευτικό είναι σε «κατάσταση ώρα μηδέν» και δεν θα ξεκινήσει καν τη νέα αρδευτική περίοδο.

«Μύδροι» Δέρβου προς βουλευτές, Περιφέρεια και διοικήσεις των ΟΕΒ

Ο αναπλ. Διευθυντής του ΓΟΕΒ στην επιστολή ζητά από τους τους αγρότες να ενημερωθούν από τους ΤΟΕΒ προτού ξεκινήσουν τις καλλιέργειές τους, ενώ υπενθυμίζει στους ΤΟΕΒ τα οικονομικά ζητήματα που εκκρεμούν.

«Θεωρώ ότι οι προκάτοχοί σας και εσείς έχετε την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αρδευτικό και στραγγιστικό δίκτυο του νομού και σας καλώ έστω και την ύστατη στιγμή να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να φερθείτε ανάλογα, διότι εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ενημερώων τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΓΟΕΒ ότι το έργο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του και έχετε και εσείς όπως και οι προκάτοχοί σας ευθύνη που αφήσατε το έργο να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρετε πρωτοβουλίες όσο είναι καιρός μήπως προλάβουμε και σώσουμε ότι ακόμα σώζεται», επισημαίνει ο κ. Δέρβος, ζητώντας από Γεωργιόπουλο και Κατσιφάρα να παρέμβουν, και καταλογίζει στους πέντε βουλευτές του νομού πλήρη αδιαφορία για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Νομού και αδιαφορία για την 95ήμερη επίσχεση των εργαζομένων, τονίζοντας ότι αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, οι απώλειες από την κατάρρευση θα είναι τεράστιες.

«Κύριοι, 40 οικογένειες φέτος δεν έκαναν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χάρη στη δική σας ολιγωρία», καταλήγει μεταξύ άλλων η επιστολή του κ. Δέρβου.


Πηγή