«Όλη η Πάτρα χορεύει» από σήμερα! Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη – ΦΩΤΟ

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς έχει μπει η Πάτρα που ετοιμάζεται για τη βραδιά έναρξης της μεγάλης γιορτής. Με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων άρχισε η πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή:

Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Swingueira ξεσηκώνει το κέντρο της πόλης δίνοντας το ρυθμό και στη 13.00 θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή των καρναβαλιστών.

Στο Δημαρχείο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά έδωσε η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που παρουσάισε κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς δημιουργώντας την κατάλληλη αυθεντική ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών.


Πηγή