Π.Ε. Ηλείας: Κοπή πίτας με ευχές και…μηνύματα (VIDEO)

«Είναι η τελευταία φορά που σας υποδέχομαι εδώ την Πρωτοχρονιά. Αυτό δημιουργεί συγκίνηση. Ανήκω στη γενιά που μεγάλωσε και αγάπησε την πολιτική. Υπό αυτήν την έννοια, είμαι ευτυχής που υπηρετώ αυτά τα πέντε χρόνια συν άλλα τέσσερα νωρίτερα ως λειτούργημα αυτό που αγάπησα και αγαπώ. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον τόπο και για τη δική μου ηθική ικανοποίηση»…

Με αυτά τα συγκινητικά λόγια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΠΕ Ηλείας ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, προχθές το πρωί στο γραφείο του, παρουσία πλήθους φορέων και εκπροσώπων του νομού.

Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο κ. Γεωργιόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, κάνοντας λόγο για θετικό απολογισμό που έβαλε τις βάσεις για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Ηλείων μέσα από σειρά παρεμβάσεων.

«Ο στόχος που είχα από την αρχή, τελειώνοντας αυτή τη θητεία, ήταν να πω ότι έχουμε προσθέσει ως παράταξη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, κάτι σε αυτό τον τόπο, που του λείπουν πολλά και το ξέρουμε όλοι. Την περίοδο που διανύουμε, είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να ισχυριστώ ότι βλέπουμε και θα το δούμε και το επόμενο διάστημα, να έχει προστεθεί ένα έργο που μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, τα πιο μεγάλα να μας λείπουν, αλλά δεν μας αναλογούν ως αρμοδιότητες. Το να προσθέσεις κάτι στην ανάπτυξη του τόπου, στην καθημερινότητα, στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών είναι σπουδαίο και υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε έναν θετικό απολογισμό», τόνισε ο κ. . Γεωργιόπουλος και εξέφρασε την προσδοκία για εκλογικές αναμετρήσεις με καθαρότητα, σύμφωνα με τις αρχές που κληροδότησε η Αρχαία Ολυμπία στην ανθρωπότητα.

«Έχουμε μπροστά μας όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως πότε θα γίνει κάθε μια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και να επιδιώξουμε είναι ο αγώνας που θα δώσουμε να είναι καλός και καθαρός, με τα προγράμματά μας. Αυτό έχει κληροδοτήσει αυτή η χώρα στον κόσμο. Ο αγών είναι ηλειακή υπόθεση. Είναι υπόθεση κυρίως της Αρχαία Ολυμπίας, γιατί εκεί θεμελιώθηκε ο αγών στον αθλητισμό και όλα τα επίπεδα αυτής της αρχαίας ζωής που όλοι καυχιόμαστε και θέλουμε να λέμε ότι πρέπει να είμαστε αντάξιοι συνεχιστές», σημείωσε.

Αιχμηρός Γερμανός

Καυστικός όσον αφορά την κυβέρνηση και γενικότερα τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους ήταν ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός στο χαιρετισμό του, ανατρέχοντας στη σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και φτάνοντας ως τη σημερινή.

«Όταν ήθελε ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταστήσει υποχρεωτικό τον πολιτικό γάμο και προαιρετικό τον θρησκευτικό, αντιδράσαμε και το κατάλαβες. Σαν δημοκράτης άφησε την ελευθερία επιλογής. Τώρα μας λένε το ίδιο, να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να έχουμε υποχρεωτικό τον πολιτικό όρκο και όποιος θέλει θρησκευτικό. Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν θα πάω να ορκιστώ παρά μόνο στο Ευαγγέλιο. Είναι δημοκρατικό αυτό;» σχολίασε με νόημα ο Μητροπολίτης Ηλείας.

Παρόντες στην κοπή πίτας της ΠΕ Ηλείας οι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της Ηλείας


Πηγή