Παράκτιοι Μεσογειακοί σε Προκάτ – Μεγάλες οι καθυστερήσεις… δεν προλαβαίνουν για έργα

Στη …δοκιμασμένη συνταγή των προκάτ από την εποχή της Πάτρας Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης καταφεύγει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο αθλητισμού και οι υπεύθυνοι της Οργανωτικής Επιτροπής.

Tο σενάριο προβλέπει την ενοικίαση πέντε τουλάχιστον προκάτ γηπέδων τα οποία θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Πάτρας και στο χώρο της Αγυιάς και στα οποία θα φιλοξενηθούν οι αγώνες.

Μάλιστα σε όσους κινούν τα ηνία ως προς την προετοιμασία των αγώνων, η συζήτηση έχει πάει και ένα βήμα πιο πέρα καθώς υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο αυτά τα προκάτ γήπεδα θα πρέπει να αγοραστούν ή απλά να ενοικιαστούν για όσο διαρκέσουν οι αγώνες.

Υπουργείο και Οργανωτική έχουν φτάσει σε αυτή τη …λύση καθώς πλέον αποτελεί κοινό τόπο, πως είναι αδύνατον να είναι έτοιμο και να φιλοξενήσει τους αγώνες το αθλητικό κέντρο στην Αγυιά, στο χώρο όπου είναι σήμερα το κουφάρι του παλαιού ανοιχτού κολυμβητηρίου.

Αυτό που προκύπτει από τα όσα διαρρέονται από το υπουργείο και από την Οργανωτική, είναι, πως για μία ακόμα φορά και στο πλαίσιο μιας μεγάλης διοργάνωσης, η Πάτρα δεν θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει και φυσικά επιλέγονται λύσεις του ποδαριού που εκθέτουν την πόλη αλλά πολύ περισσότερο λύσεις κοστοβόρες που δεν αφήνουν τίποτα στην πόλη ως απόθεμα.

Στην ουσία η πόλη γίνεται μετά το έκτρωμα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2006 στο ίδιο έργο θεατής, με «προίκα» κονσερβοκούτια» τα οποία θα κοστίσουν πανάκριβα και στην καλύτερη των περιπτώσεων – εάν γίνει αγορά των προκάτ γηπέδων – θα μείνουν μέχρι να σαπίσουν, όπως έγινε και στην περίπτωση του θεάτρου τέχνης στην Ακτή Δυμαίων.


Πηγή