Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δύο μίνι βαν γεμάτα με γάτες και σκύλους, στο λιμάνι της Πάτρας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν ο εντοπισμός 35 ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) από το λιμεναρχείο Πατρών χωρίς τα απαραίτητα έγραφα. Τα ζωάκια βρίσκονταν σε φορτίο με μίνι βαν και προωθούνταν στο εξωτερικό. Άμεσα διατάχθηκε η κατάσχεση τουλάχιστον 35 σκύλων και γατιών, ενώ ξεκίνησε διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων τους μέσω του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης…

ΣΤΟΠ του Λιμεναρχείου στη μεταφορά 36 ζώων συντροφιάς μέσω του λιμανιού της Πάτρας

Δύο μινι βαν με φορτίο που δεν περνά κάθε μέρα από το λιμάνι της Πάτρας, προωθήθηκαν και ακινητοποιήθηκαν στο B' λιμενικό τμήμα του νέου λιμένα. Μέσα σε αυτά εντοπίστηκαν τουλάχιστον 35 ζώα συντροφιάς και ειδικότερα γάτες και σκύλοι.

Πληροφορίες θέλουν τα σκυλιά και τις γάτες να είχαν τελικό προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ είχαν συγκεντρωθεί από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Ανώνυμη καταγγελία για ζώο συντροφιάς το οποίο χάθηκε και ενδεχομένως να βρίσκεται στα μίνι βαν, έγινε και στο λιμάνι της Πάτρας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να κατασχεθούν τα ζώα, μέχρι να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους μέσω του αρμόδιου υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Φιλοζωικές οργανώσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένες για τον τελικό προορισμό και τη χρήση των ζώων συντροφιάς που συλλέγονται από την Ελλάδα, όπως επίσης και για την ευκολία με την οποία περνούν τα ελληνικά σύνορα και μεταφέρονται με βαν.

Πληροφορίες φιλοζωικών οργανώσεων, θέλουν μέσα σε μια πενταετία από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά μόνο μέσω του λιμανιού της Κυλλήνης, να έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα τουλάχιστον 7.500 αδέσποτα σκυλιά και γάτες, με προορισμούς χώρες της βόρειας Ευρώπης.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία