Πάτρα: Επιστημονική ενημέρωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας & κοπή της βασιλόπιτας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική εκδήλωση με την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2019 της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) το περασμένο Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην Πάτρα.

Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό-ομιλία και το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων από την Πρόεδρο της Ένωσης Μαργαρίτα Καραγιώργου, η οποία και ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ ενώ ακολούθησε η Κοπή της Βασιλόπιτας με την ευλογία και τις ευχές του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Κατόπιν απηύθυναν χαιρετισμό και τις ευχές τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Πελεκούδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Κολλιτσίδας και από τη θέση τους με τη συμβολή του Γ. Γραμματέα κ. Δημήτρη Μπάλλα, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής όπως: το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Άλμα Ζωής, Ελεάνα, Κίνηση Πρόταση, Νόσος του Crohn, Inner Wheel European Πάτρας, Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Πάτρας, Inner Wheel Βορρά Ρίου, Σωματείο Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ Δήμου Αλίμου Αττικής, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, Παν-Αθηναϊκή Ένωση Γυναικών, Σύλλογος Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδας, και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.

Μεταξύ των παρόντων ήσαν και ο Γ. Ιατρός Dr Γιώργης Οικονομόπουλος, ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας- Επίτιμο Μέλος ΕΕΑΣΚΠ Κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, η Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ευγενία Αρβανίτη, ο τ. Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, η Πολιτευτής κα Γεωργία Ντάτσικα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Αλέκος Χρυσανθακόπουλος κ.α. Τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκλεκτοί φίλοι του συλλόγου και ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Αντώνης Χαροκόπος.

Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ ευχαρίστησε ξεχωριστά τον καθένα από τους καλεσμένους και τους φίλους του Σωματείου για την παρουσία και τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Διοικητικών & Υποδομών ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Διευθυντή Εργαστηρίου Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Dr Κωνσταντίνου Κουτσογιάννη, για τη σημαντική και πολύτιμη συμβολή του στα μέλη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ με την υλοποίηση του αυτοχρηματοδούμενου προγράμματος «Σωματοαισθητά Προκλητά Δυναμικά σε ΑμΣΚΠ» όπου οδήγησε στην κορυφαία επιτυχία του καινοτόμου προγράμματος και στην απολαβή του χρυσού βραβείου στα Healthcare Business Awards 2018, στην κατηγορία «Σύλλογοι Ασθενών- Δράσεις υποστήριξης/Εκπαίδευσης μελών» από το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ Δ. Ελλάδας.

Επίσης βραβεύτηκε ο Ιατρός Νευρολόγος, Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Dr Νικόλαος Μακρής για το σπουδαίο του έργο και για την πολύτιμη και σημαντική στήριξή του στα μέλη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ.

Μια ιδιαίτερη βράβευση δόθηκε στον Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών Σεβάσμιο Πατέρα Νικόλαο Σκιαδαρέση για την πολύτιμη προσφορά και τη συνεχή συμβολή του στο Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

Ακολούθησε από την ταμία της ΕΕΑΣΚΠ κα Κωνσταντίνα Κουργιαλή η απονομή δώρου για το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και από την Πρόεδρο των Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας κα Έφη Αναλυτή η διενέργεια της λαχειοφόρου Αγοράς για έναν Πίνακα Ζωγραφικής προσφορά του Εικαστικού Δάσκαλου Ζωγραφικής κ. Κώστα Αρταβάνη.

Κατόπιν έγινε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Nευρολόγο, Επιμελητή Α’ Νευρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” και Διδάκτορα Πανεπιστημίου Πατρών Dr Ανδρέα Αργυρίου με θέμα: Κόπωση στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ενώ έγιναν και αρκετές ερωτήσεις και συζήτηση των παρευρισκόμενων επί του θέματος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφές, τσάι, χυμοί και διάφορα εδέσματα και έκλεισε με ελαφρύ δείπνο συνοδευόμενο με κρασί, μπύρες και αναψυκτικά, πλαισιωμένο με μουσική από τους Σωτήρη Τερλέση και Πάνο Ρεντζή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρίας ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί δημοσίως θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους, όλα τα μέλη του Σωματείου, τους φίλους, τους εθελοντές, τους φορείς της εκκλησίας και της πολιτείας, καθώς και τον έγκριτο επιστήμονα ομιλητή και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Συγχαίρει επίσης τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» για την άψογη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων και εύχεται σε όλους, ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Δύναμη και Χαρά!

Οι φωτ. από την εκδήλωση είναι της Φαύστας Φρατζή.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία