ΠΑΤΡΑ: Κάθειρξη 25 χρόνων σε γιο και πατέρα για την αιματηρή κατάληξη «απαγωγής» μιας ανήλικης

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών και δέκα μηνών, καταδίκασε σήμερα το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, έναν πατέρα και τον γιό του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση μιας 28χρονης γυναίκας και τον βαρύ τραυματισμό του συζύγου της, σε ένα αιματηρό επεισόδιο που είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2015 σε συνοικισμό Ρομά στην Αμαλιάδα.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια δεσμά, όμως, το ΜΟΕ Πατρών στην επανεξέταση της υπόθεσης, αναγνώρισε στον πρώτο κατηγορούμενο (γιός) που τράβηξε την σκανδάλη του όπλου τρεις φορές, το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και στον πατέρα του, που καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Ειδικότερα, η ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, μειώθηκε στα 20 χρόνια κάθειρξη για τον καθένα εκ των δύο κατηγορουμένων, ενώ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή μειώθηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη και για τους δύο. Το δικαστήριο τους επέβαλλε και από μερικούς μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και δεκαετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.


Πηγή