Πάτρα: Σε φάση ολοκλήρωσης το πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο

Ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο διάστημα το δημοτικό πάρκινγκ που είναι να ανοίξει στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου που είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα είναι σε φάση ολοκλήρωσης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Παύλου Στάμου, το πάρκινγκ αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του Ιανουαρίου, ώστε να υποδεχθεί τα πρώτα αυτοκίνητα των Πατρινών.

Ο χώρος εμβαδού είναι στα 2.975 τετραγωνικά μέτρα και το πάρκινγκ είναι να χωρέσει 400 θέσεις αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στον Δήμο ο χώρος δεν θα διαθέτει κάποια φύλαξη αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, ενώ δεν υπάρχει λόγος σύνδεσης του με λεωφορειακή γραμμή αφού βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το κέντρο.

Το νέο πάρκινγκ αναμένεται να δώσει μία ανάσα στο κυκλοφοριακό της Πάτρας και να διευκολύνει τις αρχές στην αντιμετώπιση του προβλήματος των διπλοπαρκαρισμένων και της παράνομης στάθμευσης, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα αυτής της πόλης, στο κέντρο και στους γύρω δρόμους, ειδικότερα τις ώρες αιχμής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το πάρκινγκ αυτό ήταν να λειτουργήσει από τα μέσα του καλοκαιριού, όμως οι εργασίες δεν είχαν προχωρήσει τότε και ολοκληρώνονται τώρα.


Πηγή