ΠΑΤΡΑ: Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι αγρότες – Διαμαρτύρονται για το λάδι

Συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αγρότες της Αχαΐας με μοναδικό αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση των συλλόγων Αιγίου, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Πατρών και Ωλενίας αναφέρουν πως «αντιμέτωποι βρέθηκαν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί μ΄ ένα σοβαρό πλήγμα στο εισόδημά τους. Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών που ευνόησαν τις ζημιές από τον δάκο και τις μυκητολογικές ασθένειες, τα ακραία φαινόμενα του φθινοπώρου («Ζορμπάς», «Ξενοφών», κ.λπ.), και η έλλειψη ενός σωστά σχεδιασμένου προγράμματος δακοκτονίας, οδήγησαν σε απώλεια του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών σχεδόν στο 100% αφού και το λίγο ελαιόλαδο που παράχθηκε έχει σημαντικά υποβαθμισμένη ποιότητα και οι τιμές που διαμορφώνονται από τους βιομηχάνους και τους εμπόρους δεν καλύπτουν ούτε μέρος των εξόδων.

Απορρίπτουμε τις απαντήσεις του Υπουργού που αρνείται να δεσμευτεί για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και αδιαφορεί για την επιβίωση των ελαιοπαραγωγών.

Οι απαντήσεις του Υπουργού επίσης για το γάλα και τα ψίχουλα της επιδότησης του πρωθυπουργού με τα 5 ευρώ ανα ζώο είναι κοροϊδία και πρόκληση. Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται στο ισοζύγιο του γάλατος. Οι αθρόες εισαγωγές και τα «βαφτίσια» ως ελληνικών, μεταποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων (παστεριωμένο γάλα…), που παράγονται από εισαγόμενο γάλα, οδηγούν σε συνεχή κατρακύλα την τιμή στον παραγωγό.


Πηγή