Έντονο παρασκήνιο σημειώθηκε στον απόηχο της λευκής ή πολύχρωμης νύχτας που τελικά αποφάσισε να πάρει πίσω ο Εμπορικός Σύλλογος, κρατώντας τα καταστήματα ανοικτά έως τις 20:00 το βράδυ, λίγη ώρα, δηλαδή, πριν από την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή του, ρίχνει τις ευθύνες για το θέμα και την απόφαση που πήρε στην τελευταία συνεδρίασή του, να μην προχωρήσει το μέτρο της πολύχρωμης νύχτας, στη δημοτική αρχή που αρνήθηκε να συνεργαστεί για ένα ζήτημα που σύμφωνα με τα μέλη του, αλλά και αρκετούς επαγγελματίες, θα βοηθούσε την αγορά να πάρει τα πάνω της.

Πέρα όμως από την άρνηση του δήμου και τις έντονες αντιδράσεις μερίδας εμποροϋπαλλήλων, η διοργάνωση της λευκής νύχτας, δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση από την πλειοψηφία των επαγγελματιών. Όχι γιατί οι επαγγελματίες ήταν αντίθετοι στο μέτρο, όμως, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους της αγοράς, δεν υπήρχε η ανάλογη ενημέρωση από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου, για την σωστή διεξαγωγή της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί έμποροι της Πάτρας, έλαβαν την πρόσκληση για τη συνεδρίαση που ήταν να ληφθούν αποφάσεις για τις εκδηλώσεις της λευκής νύχτας από τον Εμπορικό Σύλλογο, λίγες ώρες πριν από την πραγματοποίησή της. Κατά συνέπεια γύρισαν την πλάτη στην πρόσκληση που τους δόθηκε και αποφάσισαν, ενώ είχαν την καλή διάθεση να συμμετάσχουν, να μην πάρουν μέρος.

Ορισμένοι, μάλιστα, ανέβασαν αναρτήσεις με καυστική διάθεση για την πρόσκληση αυτή, αλλά για την διοργάνωση της λευκής ή πολύχρωμης νύχτας.

Ο Σάββας Τζάκης έφτασε έως και στο Avaaz.org

Συνδικαλιστικά, πάντως, ο μεγάλος νικητής από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, ήταν ο Σάββας Τζάκης που όλο αυτό το διάστημα δεν είχε σταματήσει τις αναρτήσεις για το θέμα, καλώντας τους αρμοδίους να πάρουν πίσω την απόφασή τους.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων, είχε προχωρήσει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία στην σελίδα Avaaz.org, συγκεντρώνοντας υπογραφές για να μην περάσει η λευκή νύχτα, φτάνοντας μέσα σε λίγες ώρες τις 225 και πλέον.

Μέχρι και ο Γιάννης Πλούταρχος, αλλά και ο Σάκης Ρουβάς, έκαναν like σύμφωνα πάντα με τις αναρτήσεις του Σάββα Τζάκη. Όσο για το μεγάλο χαμένο της υπόθεσης; Το προεδρείο του σωματείου και η πρόεδρός του Γιώτα Παναγοπούλου, στο οποίο αρκετοί υπάλληλοι καταλογίζουν ότι καθυστέρησε υπερβολικά στο να αντιδράσει.


Πηγή