Πάτρα: Το Κέντρο Υγείας στο πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου “ξέμεινε” από γιατρούς

Χωρίς γιατρούς έχει ξεμείνει το Κέντρο Υγείας Άμεσης Δράσης στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου.

Το 2019 βρίσκει τη βασικότερη μονάδα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην Πάτρα με πολλές ελλείψεις και κενά στους ειδικευμένους γιατρούς, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι που καταφεύγουν σε έναν τομέα της δημόσιας υγείας που πληρώνουν για να τους προσφέρει υπηρεσίες, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου δεν έχει δερματολόγο, ρευματολόγο, γυναικολόγο, ψυχίατρο, ενώ φεύγουν μέσα στις επόμενες ημέρες ένας ακτινολόγος και δύο παιδίατροι.

"Τα κενά αυτά δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στους ασφαλισμένους που έρχονται στο Κέντρο Υγείας και περιμένουν μία άμεση εξυπηρέτηση, αφού δεν βρίσκουν τις ειδικότητες που χρειάζονται" τονίζει ο πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ, Χαράλαμπος Μπονάνος.

"Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται είτε να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα, είτε να περιμένουν μήνες για να κλείσουν ένα ραντεβού στο νοσοκομείο. Αυτό που ζητάμε είναι άμεσες προσλήψεις των γιατρών των ειδικοτήτων που υπάρχουν κενά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας, εκτός των κενών που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, έχει ανάγκη ενίσχυσης της υλικοτεχνικής του υποδομής, αφού αρκετά βασικά μηχανήματα είτε δεν λειτουργούν, είτε είναι προβληματικά, είτε δεν υπάρχουν καν.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει μαστογράφος, το μηχάνημα του ηλεκτρονιοβιογράφου δεν λειτουργεί, ενώ το υπερηχογράφημα είναι παλιάς τεχνολογίας και η ανανέωση του είναι αναγκαία. "Είναι ανάγκη να δοθεί από τους αρμοδίους το απαραίτητο βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αυτή τη στιγμή ασθενεί" καταλήγει ο κ. Μπονάνος.


Πηγή