Πάτρα:To «Αλφαβητάρι» του παππού Γιώργου Κατσίποδου κάνει τον γύρο της Ελλάδας

Tον γύρο της Ελλάδας κάνει ο γλυκός παππούς Γιώργος Κατσίποδος ο οποίος ζωγραφίζει εθελοντικά σχολεία στην Πάτρα. Σήμερα το in.gr έκανε την ακόλουθη δημοσίευση

Ηταν Ιούλιος του 2017 όταν ένας παππούς ονειροπόλος, από αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε μια εποχή όπου τα σχολεία ήταν δύσκολα αλλά κράτησαν στη μνήμη τους την αθωότητα εκείνων των χρόνων, έκανε κάτι απίστευτο. Με πηγαίο ταλέντο στη ζωγραφική και με τις θύμησες των αναγνωστικών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αποφάσισε να ζωντανέψει τους ήρωες εκείνων των βιβλίων.

Ο Γιώργος Κατσίποδος πήρε τα χρώματα και τα πινέλα του και πήγε στο δημοτικό σχολείο στο Σούλι της Πάτρας για να εικονογραφήσει τη Λόλα, την Αννα, την Ελλη και όλους τους ήρωες εκείνων των αναγνωστικών.

Οσοι περνούσαν από το σχολείο, βλέποντας τους τοίχους θυμήθηκαν με αγάπη τα παιδικά του χρόνια, τη δίψα τους για γνώση κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ο παππούς Γιώργος έκανε τους πάντες να συγκινηθούν, προκαλώντας ενθουσιασμό και τα μπράβο από τον κόσμο γιατί ζωγράφισε το παλιό Αλφαβητάρι.

φωτό από fb


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία