Στ. Γκίκας: «Μας κοροϊδεύει η Υπουργός για το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπ. Κέρκυρας».

Κοινωνία Στ. Γκίκας: «Μας κοροϊδεύει η Υπουργός για το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπ. Κέρκυρας».

Με αφορμή την Απάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη, στην Ερώτηση για την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, που κατατέθηκε από τον αρμόδιο Τομεάρχη της ΝΔ, Βουλευτή Λαρίσης Μάξιμο Χαρακόπουλο, μετά από συνεργασία με τον πρ, Βουλευτή Κερκύρας Στέφανο Γκίκα, ο κ. Γκίκας δήλωσε:

«Με μια απάντηση μόλις 3.5 γραμμών, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη πετάει την «μπάλα στην εξέδρα», δεν απαντάει επί της ουσίας στην Ερώτησή μας, ούτε δίνει χρονοδιαγράμματα τέλεσης του έργου, αλλά απλά αναφέρει ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προσπαθεί να βρει τους πόρους για το έργο!! Μόνον που η κα Υπουργός ξεχνά ότι η ιστορία της μετεγκατάστασης του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας δεν ξεκίνησε τώρα αλλά συμπληρώνονται 3 ολόκληρα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Ξεχνά τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στο κτίριο του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού. Και να σημειωθεί ότι η Προγραμματική Σύμβαση, για την πράξη διαμόρφωσης του νέου κτιρίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Υπουργείου Εσωτερικών, έχει συμφωνηθεί και έχει υποβληθεί εδώ και καιρό, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος. Τι να πω, αυτή δεν είναι απάντηση, είναι “κοροϊδία”. Δυστυχώς παρά τα 4 χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη αποκτήσει «κυβερνητική κουλτούρα», δεν υπολογίζει τους θεσμούς, κάνει ότι θέλει, και φυσικά την πληρώνει η κοινωνία και οι πολίτες…».

Επισημαίνεται ότι στην Ερώτηση εκκαλείτο η Υπουργός να απαντήσει:
Πρώτον, γιατί, παρά τις υποσχέσεις, καθυστερεί η αποδέσμευση του ποσού των 238.500 Ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, προκειμένου να προχωρήσει η μετεγκατάσταση του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας;
Δεύτερον, πότε και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα, ώστε να συστεγαστούν οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός σε ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας και θα διευκολύνει το προσωπικό στην σωστή εξυπηρέτηση του κοινού και στην εκπλήρωση των καθηκόντων του;

Και η Απάντηση της Υπουργού:

«Ειδικότερα, όσον αφορά στο ζήτημα μεταστέγασης του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, σημειώνεται ότι από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξευρεθούν – το συντομότερο δυνατό – οι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση του έργου, πόροι.»


Πηγή