Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου η σορός του Παναγιώτη Κεφάλα – Εντοπίστηκε σε 50 μέτρα βάθος

Εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή «Καβουρότρυπα» η σορός του 47χρονου χειριστή του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη στον Πατραϊκό κόλπο και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο. Η σορός του χειριστή εντοπίστηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού μέσα στο αεροσκάφος και στην συνέχεια ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται συγγενείς του πιλότου όπου και θα γίνει και η αναγνώριση από την σύζυγο του.

Κατόπιν η σορός του 47χρονου θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα και είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Επίσης, ήταν μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν σε δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο. Ήταν παντρεμένος, με δυο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Το αεροσκάφος, την μοιραία Τετάρτη, έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 το μεσημέρι της Τετάρτης με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών, εντοπίστηκε το αεροσκάφος και στη θέση του πιλότου, νεκρός ο Παναγιώτης Κεφάλας.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά της σορού του άτυχου πιλότου από το nafpaktianews.gr


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία