Θεσσαλονίκη: Η 80χρονη τα είχε 400 – Η απάτη που πήγαν να της σκαρώσουν τους γύρισε μπούμερανγκ!

Πίστευαν πως λόγω ηλικίας θα ήταν εύκολος στόχος. Έκαναν λάθος και αυτό αποδείχθηκε…Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη μέλους συμμορίας, για περίπτωση εξαπάτησης, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, καθώς και στην εξιχνίαση πέντε ακόμη παρόμοιων περιπτώσεων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, έπειτα από σχετική κλήση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 59χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Κακουργηματικής απάτης», «Απόπειρας απάτης» και «Εγκληματικής οργάνωσης – Συμμορίας».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 80χρονης, κατά τη διάρκεια της οποίας, άγνωστος, υποστήριζε ψευδώς ότι η κόρης της έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο και προκειμένου να μην φυλακισθεί, απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, χθες βράδυ στην περιοχή της Πυλαίας, ο 59χρονος, ο οποίος μετέβη στην οικία της γυναίκας, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, καθώς και χρυσαφικά.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 λίρες Αγγλίας, 5 λίρες Τουρκίας, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, από τον Νοέμβριο του 2018 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, επιδιώκοντας τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, κατά το χρονικό διάστημα από 02-11-2018 έως 19-12-2018, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν 3 ηλικιωμένους, από τους οποίους απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και 90 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο άτομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: thestival.gr, www.newsit.gr


Πηγή