Υποστήριξη των φοιτητών με αναπηρία από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» σας ενημερώνουμε πως λειτουργεί Γραφείο Ιατρικής Υποστήριξης από Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τις 8.30 έως 14.30 και κατόπιν ραντεβού, στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου.

Η παρουσία ιατρού Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σχετίζεται με την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα λόγω των προβλημάτων που απορρέουν από την αναπηρία.

Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας καθημερινά από τις 8.30 έως 15.00 στην Κλινική Αποκατάστασης, κατόπιν ραντεβού. Η παρουσία φυσικοθεραπευτή σχετίζεται με την παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών με κινητικά προβλήματα και παρέχει:

• Άσκηση και ενδυνάμωση για τη βελτίωση της κινητικής κατάστασης

• Βελτίωση της ισορροπίας και εκπαίδευση σωστής βάδισης

• Υδροθεραπεία στην θεραπευτική πισίνα της Κλινικής Αποκατάστασης

Για την υποστήριξη αυτών των φοιτητών θα αξιοποιηθεί ο ειδικός εξοπλισμός της Κλινικής Αποκατάστασης του ΠΓΝΠ (Γυμναστήριο, θεραπευτική πισίνα), υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του ιατρού Αποκατάστασης και του φυσικοθεραπευτή του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/EKOupatras/


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία