Ξανά βανδαλισμός του «Μνημείου Στους Ομοφυλόφιλους Που Διώχθησαν Επί Ναζισμού»

Βανδαλίστηκε, για δεύτερη φορά, το «Μνημείο Στους Ομοφυλόφιλους Που Διώχθηκαν Επί Ναζισμού». Οι καιροί αλλάζουν: στο Βερολίνο, την πόλη με τη «διαβόητη» ανεκτικότητα στην ιδιωτική ερωτική ζωή, πληθαίνουν οι ομοφοβικές ενέργειες.

Το μνημείο στο Τίργκαρτεν – σε μικρή απόσταση από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος – βανδαλίστηκε με μαύρη μπογιά, όπως διαβάζουμε σε προ ολίγων ημερών δημοσίευμα στη γερμανική έκδοση τέχνης Monopol. Οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές ενέργειες αυξάνονται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Maneo, Μπάστιαν Φινκ, η οποία καταγράφει αυτές τις ενέργειες άσκησης βίας κατά των «διαφορετικών»:

στο Βερολίνο, η οργάνωση χειρίστηκε το 2017, 800 περιπτώσεις επίθεσης, λεκτικής βίας και κλοπής. Και «τα νούμερα που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι, παρ' όλα τ' άλλα, είμαστε αντιμέτωποι με μια αποτροπιαστική πραγματικότητα» τονίζει ο Φινκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπέρμαχοι της «ορθότητας» εξέφρασαν μίσος και την αντίθεσή τους στο μνημείο: κάποιους μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια, το 2008, είχαν καταστρέψει τον φράχτη που το περιέβαλε και είχαν σπάσει το παράθυρο του μνημείου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία