Έτσι δρούσε η σπείρα που γκρέμιζε βιτρίνες και άδειαζε καταστήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι δρούσε η σπείρα που γκρέμιζε βιτρίνες και άδειαζε καταστήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, βίντεο από τη δράση της σπείρας που έκλεβε καταστήματα (ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ, φαρμακεία) σε κάθε περιοχή της Αττικής.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση η δράση της οποίας ανάγεται τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω, ενώ στις 24 Ιανουαρίου είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ένα μέλος της. Ο λόγος για έναν 34χρονο άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι και τέσσερις αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Μάρτιο του έτους 2018, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα (ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ, φαρμακεία), σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν προσωρινά κλεμμένες πινακίδες. Μετά την επιλογή του καταστήματος-στόχου, το προσέγγιζαν με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και προσαρμόζοντας στο γάντζο ρυμούλκησης αυτού και στα ρολά ασφαλείας του καταστήματος, ιμάντα έλξης, τα αποκολλούσαν. Για τη θραύση των υαλοπινάκων χρησιμοποιούσαν ειδικό εργαλείο- σφυρί.

Στη συνέχεια ο οδηγός παρέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου και ο 34χρονος εισέρχονταν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφαιρούσε χρήματα και προϊόντα. Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες βρίσκονταν σε συνεχή ασυρματική επικοινωνία. Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία, κυρίως τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας σε άλλο συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε τέσσερα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τριάντα τέσσερις 34 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/353505-Etsi-droyse-e-speira-poy-gkremize-bitrines-kai-adeiaze-katastemata-BINTEO ΚΟΙΝΩΝΙΑ

The post Έτσι δρούσε η σπείρα που γκρέμιζε βιτρίνες και άδειαζε καταστήματα (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή