ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ: Λογαριασμοί – φωτιά της ΔΕΗ σε Πατρινούς

Τα εκκαθαριστικά της ΔΕΗ για το προηγούμενο τετράμηνο ήδη έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στα σπίτια και στα νοικοκυριά της Πάτρας, με τους περισσότερους να έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις. Ανοίγοντας τους φακέλους των λογαριασμών οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να αρχίσουν να… κοπανούν τον κεφάλι τους στον τοίχο. Τα νούμερα είναι αρκετά «φουσκωμένα», σε μία περίοδο που αν εξαιρέσεις τον Δεκέμβριο, οι περισσότεροι δεν είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής Ενέργειας. Αναφερόμαστε στους μήνες Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, οπότε και εξαιτίας της ζέστης που επικρατούσε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη φετινή χρονιά, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δεν είχαν ανάψει σόμπες, θερμοπομπούς, και δεν λειτουργούσε το aircondition αφού…. δεν υπήρχε λόγος.

Το κρύο… «αφίχθη» μετά τον Δεκέμβρη οπότε και όλοι οι παραπάνω τρόποι θέρμανσης χρησιμοποιούνται στα περισσότερα σπίτια που δεν έχουν πετρέλαιο ώστε να «δουλεύει» το καλοριφέρ, στο «φουλ». Και δικαίως οι καταναλωτές αναρωτιούνται: «Αν, δηλαδή, οι λογαριασμοί ήρθαν σε αυτό το τετράμηνο «φουσκωμένοι», πόσο θα έρθουν στο επόμενο όπου θα καταμετρηθεί η ηλεκτρική ενέργεια των μηνών που το κρύο είναι ιδιαίτερα έντονο;»!

Κάτι που πραγματικά… ούτε καν θέλουν να σκέπτονται αναλογιζόμενοι ένα ακόμη «βάρος» για το νοικοκυριό τους.

Το ακόμα χειρότερο για τους καταναλωτές είναι ότι η ΔΕΗ συνεχίζει την τακτική της στο θέμα των διακανονισμών απαιτώντας υψηλές δόσεις από τους πελάτες της για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και μάλιστα με μεγάλα ποσά ως προκαταβολή, στα οποία οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Από την πλευρά του πάντως ο συνδικαλιστής Θεόδωρος Κανελλόπουλος, μιλώντας στον Max Fm διαβεβαίωσε πως δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκφράζοντας την απορία τους για τις υψηλές χρεώσεις που καταγγέλλουν καταναλωτές. Επεσήμανε δε, πως καίτοι το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης είχε ζητήσει αύξηση των τιμολογίων μέσα στο 2019, το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται πως «πάγωσε» την διαδικασία… «κόβοντας» τις ορέξεις των τεχνοκρατών για αυξήσεις.


Πηγή