Πάτρα: Καταδικάστηκε αστυνομικός για ηθική αυτουργία σε ληστεία! 550.000 η λεία

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα στην πολύκροτη δίκη για την «περίεργη» ληστεία με λεία 550.000 ευρώ που εξέτασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πάτρα. Πρόκειται για μία υπόθεση που συντάραξε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου καθώς το θύμα είναι γνωστό πρόσωπο στο νησί και μάλιστα πρόκειται για ευεργέτη.

Του άρπαξαν 550.000 μέρα…μεσημέρι

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χρήματα προορίζονταν για την αποπεράτωση υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού διδακτηρίου στα Ορεινά.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν ένας 29χρονος Αλβανός αλλά και ένας αστυνομικός, ο οποίος δεν παρευρέθη σήμερα στο δικαστήριο, δηλώνοντας ασθένεια και ο οποίος καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός της ληστείας. Το δικαστήριο αποφάσισε και για τους δύο ποινή κάθειρξης από 20 έτη, ενώ για τον 29χρονο φυσικό αυτουργό επιπλέον δύο έτη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ η έφεση που ασκήθηκε δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο 29χρονος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα, του Ανακριτή Ζακύνθου, για τα αδικήματα της ληστείας καθώς και της απλής σωματικής βλάβης.

Αστυνομικός… ηθικός αυτουργός σε ληστεία

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Δικαστών Ζακύνθου αποφάσισε την προφυλάκιση του αστυνομικού τον περασμένο Μάρτιο. Ο πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου βρισκόταν από τον Ιανουάριο του 2017 σε διαθεσιμότητα και την τελευταία εβδομάδα σε κατ’ οίκον περιορισμό, φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέτασαν οι ανακριτικές Αρχές φέρεται να υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του αστυνομικού και του αλλοδαπού δράστη της ληστείας, τόσο πριν το συμβάν όσο και μετά.

Το χρονικό της ληστείας και ο αυτόπτης μάρτυρας

Ο ευεργέτης του νησιού έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστο άνδρα, ενώ βάδιζε στον πεζόδρομο στο πλάι της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλης, τον Απρίλιο του 2016. Ένας άγνωστος άνδρας- χωρίς να έχει καλύψει το πρόσωπο του- του επιτέθηκε και του πήρε το δερμάτινο βαλιτσάκι με το ποσό των 550.000€, το οποίο μετέφερε για να το καταθέσει σε τράπεζα. Τον έσπρωξε και έφυγε τρέχοντας προς την οδό Τερτσέτη.

Ήρθαμε τετ α τετ με τον ληστή

Στη διαδρομή όμως ήρθε τετ α τετ με έναν άνδρα ο οποίος επέβαινε σε μηχανάκι. Ο άνδρας που κατέθεσε σήμερα ενώπιων του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Δεν είδα την σκηνή της ληστείας, ούτε το στιγμιότυπο που του πήρε τη τσάντα αλλά κατάλαβα ότι είχε γίνει ληστεία και έτρεξα πίσω του. Του φώναζαν και εγώ ήρθα μαζί του “φάτσα με φάτσα”. Του είπα να σταματήσει κι ενώ βρισκόμουν πάνω στη μηχανή, του τραβούσα την τσάντα. Εκείνος μου έδωσε μία γροθιά και μία κλωτσιά στο πόδι", ανέφερε ο μάρτυρας, ενώ την επόμενη μέρα της ληστείας αναγνώρισε τον δράστη από φωτογραφίες.

Η… «εξομολόγηση» του δράστη

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσε και μια 30χρονη γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι ο 29χρονος της εξομολογήθηκε ότι διέπραξε τη ληστεία, την οποία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια (βασισμένη σε όσα της είχε πει 29χρονος) είχε οργανώσει ο πρώην αστυνομικός.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία