Πάτρα: “Ροές” στην Εγλυκάδα, μία παρείστικη “κυψέλη” πολιτισμού

Εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια λειτουργεί στην περιοχή της Εγλυκάδας μία πολύ δραστήρια παρέα που ολοένα μεγαλώνει, οι «Ροές, Χορός – Δράσεις Πολιτισμού». Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2016 και στο στέκι της στην οδό Εγλυκάδος 105 στην Πάτρα, οι συμμετέχοντες μπορούν να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς (τμήματα ενηλίκων & παιδιών) καθώς και παραδοσιακού τραγουδιού. Λειτουργούν επίσης τμήματα φολκλορικών χορών, ρυθμολογίας μέχρι και για χορούς Cuban Latin, Pilates, εικαστικά, κ.α.

Όσοι έχει τύχει να έχουν γίνει μέλη της ομάδας Ροές, έχουν να πουν τα καλύτερα όχι μόνο για τα πολύ ενδιαφέροντα τμήματα που λειτουργούν εκεί αλλά και για το παρείστικο κλίμα. Αυτό το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 μετά τις 8 μμ, τα μέλη στις «Ροές» κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους για το νέο έτος 2019 ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με χορούς από όλη την Ελλάδα και θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της ομάδας στο φετινό Καρναβάλι.

Οι Ροές όπου μεταξύ των υπευθύνων και διδασκόντων είναι και ο Δημήτρης Βούλγαρης αδελφός του γνωστού καθηγητή παραδοσιακής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Ευγένιου Βούλγαρη, έχουν στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας τους συμμετάσχει σε διοργανώσεις και Φεστιβάλ όπως στη Ναύπακτο, την Πάτρα αλλά και στο εξωτερικό σε πόλεις όπως το Βελιγράδι & η Νάπολη.

Οι Ροές έχουν και σελίδα στο facebook.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία