1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: Μαθητές στο κατώφλι του παππού και της γιαγιάς

Με άριστες εντυπώσεις έφυγαν από το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Μαύρας μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας.

Η Ε1 και η ΣΤ1 του 1ου δημοτικού επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και οι μαθητές μέσα από τα εκατοντάδες εκθέματα έμαθαν για την ζωή των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

Την ξενάγηση των μαθητών ανέλαβε ο εμπνευστής του μουσείου ο κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με γλώσσα κατανοητή εξηγούσε στα παιδιά τί έβλεπαν σε κάθε τμήμα. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση και έδειξαν να εντυπωσιάζονται με την παλιά σχολική αίθουσα, τα όπλα και τις στολές. Η ξενάγηση που διήρκησε περίπου 45 λεπτά έγινε παρουσία των δύο δασκάλων που συνόδευαν τα παιδιά, της κ. Βάσως Νομικού και του κ. Γιώργου Παναγιωτάρα οι οποίοι επίσης έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα αλλά και συγκινημένοι.

Στη συνέχεια τα παιδιά υπό την επίβλεψη πάντα των δύο δασκάλων, έπαιξαν στον περιφραγμένο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου και λίγο πριν τις 13.00 αναχώρησαν για το σχολείο τους. Η επίσκεψή τους στο Λαογραφικό, που για όλα τα παιδιά ήταν η πρώτη φορά όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά και σε ανάλογου είδους μουσείο, άφησε στους μαθητές τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν μαθητές στην «Πατρίς».


Πηγή