ΑΔΕΔΥ: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μόνιμη – σταθερή εργασία για όλους!

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμπαρατάσσεται με την πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής συμβασιούχων ΟΤΑ Κεφαλονιάς (σε Δήμο και αντιπυρική προστασία της Αποκεντρωμένη Περιφέρειας), ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης, για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία και την κατάργηση κάθε διάταξης στο άρθρο 103 που απαγορεύει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα. Να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου η μονιμότητα, ως αποκλειστική εργασιακή σχέση και να γίνει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, έδωσε το «παρών» στην κεντρική σύσκεψη της Αθήνας, όπου, μαζί με πάνω από εκατό άλλες οργανώσεις, του δημοσίου αποφασίστηκε η ανάληψη σχετικών δράσεων από τα συνδικάτα για την κατάθεση στα κόμματα της Βουλής, πλην Χρυσής Αυγής, σχετικής πρότασης συνταγματικής τροπολογίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις 12 Φλεβάρη.

Με το παραπάνω αίτημα και αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, καλεί τους συμβασιούχους σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου του Νομού, να συμμετάσχουν:

  • Στην κινητοποίηση της συντονιστικής επιτροπής συμβασιούχων ΟΤΑ Κεφαλονιάς που θα γίνει την Τρίτη 12 Φλεβάρη και ώρα 13.00, μπροστά στην Αντιπεριφέρεια.
  • Δίνουμε συνέχεια και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νόμο των απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την Πέμπτη 14 Μάρτη, ημέρα που στο Νομό έχει καθοριστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ενιαιοποιούμε για όλο το δημόσιο.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θα εκτιμήσει τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις και θα συντονίσει, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ) και τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων, τα επόμενα βήματα, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 16 Φλεβάρη και ώρα 5.30 μμ στο ΕΚΚΙ. Καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν στην εν λόγω συνεδρίαση και να καθορίσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.

Αργοστόλι 10/02/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου


Πηγή