Αγρίνιο – Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκ […]

Αγρίνιο - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» Αγρίνιο - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Στη Ναύπακτο, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαράλαμπειου Εθνικού Σταδίου, συνεχίζεται από την Δευτερά 25-2-2019 μέχρι και την Τετάρτη 27-2-2019, καθημερινά κατά τις ώρες 09:00-13:00, ο 2ος Κύκλος του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο».

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αγρίνιο η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου, όπου εκπαιδεύτηκαν συνολικά (1.073) μαθητές, Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί συνολικά (3.275) μαθητές δημοτικών σχολείων σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

  1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό
  2. Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου,
  3. Τάπητας (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
  4. Εργαστήριο ζωγραφικής

Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και από Ψυχολόγο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα συνεχίσει να διοργανώνει, ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς και τις Αρχές της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας μας.

Αγρίνιο - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» Αγρίνιο - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» Αγρίνιο - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»


Πηγή