Ακατάλληλες οι συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο που στεγάζεται σε λυόμενα- Ανοικτή επιστολή των γονέων


Στο θέμα των ακατάλληλων συνθηκών φοίτησης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, επανέρχεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ζητώντας με ανοικτή επιστολή του προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, αλλά και στην έλλειψη δομής δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη Δυτική Αχαΐα.

Στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται πως

“Αγαπητοί φίλοι, συνδημότες, συνάνθρωποι,

Το σχολείο μας στεγάζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Αίθουσες στις οποίες κατά τη διάρκεια των βροχών, στάζουν νερά από την οροφή και τους τοίχους. Αίθουσες οι οποίες το καλοκαίρι βράζουν. Αίθουσες στις οποίες έχουν γίνει προσπάθειες να ομορφύνουν, να εξοπλιστούν και να διαμορφωθούν εν μέρει, για να στεγάσουν την εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία. Σε αυτές τις συνθήκες, παιδιά με προβλήματα υγείας παρακολουθούν μαθήματα, παίζουν, τρώνε, αλλάζουν… αυτές τις συνθήκες θέλουμε εμείς οι γονείς να αλλάξουμε!

Τα 18 παιδιά που ήδη φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Κάτω Αχαΐας και τα 4 παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ειδικό Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας χρειάζονται ΑΜΕΣΑ μία λύση στο πρόβλημα αυτό. Το ίδιο επιζητούν και οι γονείς των παιδιών με κινητικά προβλήματα, του δήμου Δυτικής Αχαΐας, τα οποία φοιτούν σε ειδικά σχολεία της Πάτρας καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο στις λυόμενες αίθουσες του σχολείου μας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας.

Σαν γονείς όμως, δεν μένουμε μόνο στο τώρα αλλά μας απασχολεί και το μέλλον των παιδιών μας. Ακολουθεί επιστολή του Συλλόγου μας προς τους φορείς και τους συλλόγους ΑμεΑ σχετικά με την ίδρυση και ανέγερση δομής Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στον δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η επιστολή μας αυτή να τύχει ανταπόκρισης”.


Πηγή