Ανοιχτή σύσκεψη από τηv “Ανταρσία στη Πάτρα” εν όψει εκλογών

Η "Ανταρσία στη Πάτρα για την Αντικαπισταλιστική Ανατροπή" σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Να τα πάρουμε όλα πίσω. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Ίσως να βρισκόμαστε στην πιο μακρά προεκλογική περίοδο. Μια περίοδο που όλες οι αστικές δυνάμεις θα ήθελαν να καθοριστεί από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τους υποτιθέμενους μνημονιάκους «μονόδρομούς». Αλλά η πραγματικότητα ευτυχώς δεν καθορίζεται από τις κραυγές της δεξιάς ή τις προσαρμογές της κυβέρνησης. Καθορίζεται από τους χιλιάδες καθηγητές, αναπληρωτές και μόνιμους, που πλημμύρισαν τους δρόμους όλων των πόλεων. Από τους απεργούς που διεκδικούν μονιμοποιήσεις, διεκδικούν να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια.

Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί και πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις μέχρι τις εκλογές του Μάη και μετά από αυτές. Καθήκον της Αριστεράς είναι να δυναμώσει αυτούς τους αγώνες, να τους συντονίσει, να τους δώσει αντικαπιταλιστική προοπτική. Σε αυτό το καθήκον θέλει να ανταποκριθεί η «Ανταρσία στην Πάτρα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή».

Οι δημοτικές εκλογές θα είναι σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Θα είναι μια ευκαιρία να εκφραστούν όλοι αυτοί οι αγώνες. Όλος ο κόσμος που δεν ανέχεται άλλο τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης. Όλες και όλοι που συγκρούστηκε να με τους Σαμαροβενιζέλους τα προηγούμενα χρόνια και δεν σκοπεύουν να τους αφήσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Η πλατιά πλειοψηφία του κόσμου που έφραξε τον δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής και δίνει την μάχη για να καλοδεχτούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στις πόλεις μας. Ο κόσμος που έδωσε μαζική στήριξη στο ΌΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και πάρα την μετατροπή του σε ΝΑΙ από τον Τσίπρα δεν σταμάτησε να παλεύει.

Η πόλη του Νίκου Τεμπονέρα ήταν στην καρδιά αυτών των μαχών και πρέπει να συνεχίσει να είναι. Η αντικαπιταλιστική αριστερά θα είναι στο κέντρο αυτής της μάχης. Για να σπάσουμε το μνημονιακό πλαίσιο στους δήμους, που έχει επιβάλει περικοπές ύψους 60% στις δαπάνες, εξέλιξη που επισφραγίζει ο Κλεισθένης, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνει τους δήμους σε στενότερη «συνεργασία» με τους ιδιώτες. Να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο σημαίνει λεφτά για τις ανάγκες μας, για βρεφονηπιακούς σταθμούς, για πράσινο, αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, για όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, όχι κονδύλια για το χρέος και τις τσέπες των αφεντικών. Πρωτίστως σημαίνει προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στους δήμους. Όλα αυτά μπορεί να τα κερδίσει ένα δυνατό εργατικό κίνημα που θα επιβάλει τον έλεγχο των εργατών στην οικονομία, διαγράφοντας το χρέος, κρατικοποιώντας τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η «Ανταρσία στην Πάτρα» θέλει να βοηθήσει στην οργάνωση αυτού του κινήματος.

Ταυτόχρονα μπροστά μας έχουμε πολιτικές μάχες. Το αντιφασιστικό κίνημα στην Πάτρα δεν έχει αφήσει τους φασίστες να ριζώσουν στην πόλη. Πρωτοστατήσαμε σε αυτή την μάχη και θα την συνεχίσουμε και ενόψει του τέλους της δικής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Σταθήκαμε στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων και θα συνεχίσουμε. Στις εργατογειτονιές του Λαδόπουλου δεν επιτρέπεται να γίνονται σκούπες. Πρέπει ο Δήμος να πάρει την πρωτοβουλία να στηρίξει πρόσφυγες και μετανάστες, ανοίγοντας σπίτια, σχολεία νοσοκομεία για αυτούς, σπάζοντας τη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης – φρούριο. Έχουμε να δυναμώσουμε με κάθε τρόπο την πάλη του LGBTQ κινήματος. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την γυναικεία απελευθέρωση, οργανώνοντας ένα κίνημα που θα διεκδικεί όχι μόνο ίσα δικαιώματα στην δουλειά αλλά και σταμάτημα των σεξιστικών επιθέσεων και δομές που θα παίρνουν από πάνω τους το βάρος της φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων.

Όλες και όλους που δώσαμε μαζί αυτές τις μάχες σας καλούμε να οργανώσουμε την συνέχεια. Η «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» θα πάει στην μάχη των εκλογών για να φέρει την φωνή αυτών των κινημάτων σε κάθε γειτονιά της πόλης και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Για να δυναμώσουμε την εργατική εναλλακτική και την αντικαπιταλιστική αριστερά. Για να τα πάρουμε όλα πίσω.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 10/2, 6μμ στην ΕΒΕ (Αράτου 21,πλ.Ολγας) για την οργάνωση του εκλογικού κατεβάσματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς".


Πηγή