Αντίσταση Πολιτών: Ανοιχτό κάλεσμα από Βασίλη Χατζηλάμπρου

Στο βασικό στόχο της περιφερειακής παράταξής του «Αντίσταση πολιτών», εστίασε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ο επικεφαλής της Βασίλης Χατζηλάμπρου, τονίζοντας παράλληλα και τα προβλήματα της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που αναμένεται να κάνει η παράταξη «Αντίσταση πολιτών» αυτή την περίοδο έχουν στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, αφού η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση επιθυμεί να κάνει τα μνημόνια μόνιμο τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας. Ο κ. Χατζηλάμπρου πραγματοποίησε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους αγωνίζονται και δεν επιθυμούν το καθεστώς φτώχειας, με βασικό σκοπό του την ανάδειξη των σοβαρότερων προβλημάτων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που λογίζεται ως μια εκ των φτωχότερων ευρωπαϊκά και η οποία για το μόνο που έχει να περηφανεύεται είναι η απορροφητικότητα που δείχνει να έχει στο ΕΣΠΑ και τα προγράμματά του.

Αντικειμενικός στόχος της παράταξης είναι να εστιάσει στα προβλήματα των πολιτών. Πέρα από τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει ακόμα πλήθος υποδομών και λειτουργιών που είναι απαραίτητες να καλυφθούν. Σε αρκετά προβλήματα δε δίνονται λύσεις και ο τρόπος λειτουργίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο δεν είναι ο κατάλληλος για να βγάλει την περιοχή από τη φτώχεια. Η Ηλεία είχε ολόκληρο σχέδιο ανασυγκρότησής της μετά τις πυρκαγιές του 2007, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί εξαιτίας μη εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ και των ταμείων ανάπτυξης στο βαθμό που χρειαζόταν. «Διαθέτει κάθε δυνατότητα να αλλάξει και να αναπτυχθεί, αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν οι λαϊκές δυνάμεις ενωθούν και δώσουν το στίγμα τους στεκούμενες ενάντια στις πολιτικές αυτές που δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στο λαϊκό εισόδημα», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηλάμπρου. Η έξοδος από την κρίση φέρνει μηδέν δικαιώματα στους εργαζόμενους, καθόλου ασφαλιστικά ταμεία και ένα μέλλον δυσοίωνο που θα αναγκάσει πολλά άτομα στη μετανάστευση. Η κινητοποίηση του λαού είναι η μοναδική λύση στην αλλαγή της πορείας του τόπου.

Από την πλευρά του, το μέλος της παράταξης Θεόδωρος Γιαννόπουλος τόνισε πως τα δέκα χρόνια κρίσης αποτελούν δέκα χρόνια πολιτικής πτώχευσης σε συγκεκριμένους στόχους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εθνικό πλούτο που είναι οι υδρογονάνθρακες και για τους οποίους δεν γνωρίζει τίποτα ο κόσμος και στα «κόκκινα δάνεια» που μπορεί να προκαλέσουν δραματικά γεγονότα.

Ενδεικτικό στοιχείο της στασιμότητας στην ανάπτυξη της περιφέρειας, είναι ότι η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στη 257η θέση ανάμεσα σε 263 περιφέρειες πανευρωπαϊκά, γεγονός που μας φέρνει κοντά στις τελευταίες θέσεις και αποδεικνύει πως το έργο που γίνονται δεν οδηγεί στο μέλλον του τόπου.


Πηγή