Αποφάσεις 4ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, στην 4η Τακτική Συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2019 συζήτησε και, μεταξύ άλλων, αποφάσισε:
Την έγκριση της μελέτης: «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 35.000,00 € και καθορισμό τρόπου εκτέλεσης.
Την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 200.000,00 € με ΦΠΑ.

Την έγκριση μελέτης του έργου «ΡΑΜΠΑ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ Ε/Γ – Ο/Γ & ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» προϋπολογισμού 2.250.000,00 €.

Την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου « ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΓΟΝΙΟΥ (ΟΠΙΣΘΕΝ LIDL)», προϋπολογισμού 9.997,77€.

Την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ» στην πρόσκληση «»ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων», με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων»» συνολικού προϋπολογισμού 744.000€.

Την αποδοχή χρηματοδότησης διακοσίων ενενήκοντα επτά χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (297.600,00 €) από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την ένταξη της πράξης με τίτλο «Τρισδιάστατος τουριστικός οδηγός προβολής και ανάπτυξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του δήμου Λευκάδας» στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Την συμμετοχή σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς με την μέθοδο των δολωματικών ψεκασμών για το έτος 2019.

Την επέκταση δικτύου ΦΟΠ (Φωτισμός Οδών Πλατειών) στον Δήμο Λευκάδας συνολικού κόστους 18707,16€ στις κάτωθι περιοχές:

Στην Τοπική Κοινότητα Εξάνθειας εντός οικισμού.
Στην Τοπική Κοινότητα Απόλπαινας.
Στην πόλη της Λευκάδας.
Στην Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων.
Στην Τοπική Κοινότητα Κοντάραινας.
Στην Επισκοπή Καλάμου.
Στον Κάλαμο.
Στην Τοπική Κοινότητα Νικιάνας προς την Ι. Μονή Αγίων Πατέρων.

Την υποβολή αιτήματος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση οργανικών μονάδων του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την αποδοχή χρηματοδότησης και εκτέλεσης πράξης, προϋπολογισμού 15.000€, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας WiFi4EU στην οποία εντάχθηκε ο Δήμος Λευκάδας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Tags:Δημοτικό Συμβουλίο Λευκάδας


Πηγή