Αυγερινοπούλου: Αναγκαία η αποκατάσταση των δρόμων στην Καυκωνία

ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το επιδεινωμένο κατολισθητικό φαινόμενο, και τα νέα προβλήματα που προέκυψαν από τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας έχουν θέσει για μια φορά ακόμα σε «συναγερμό» την Τοπική Κοινότητα της Καυκωνίας στην Αρχ. Ολυμπία δημιουργώντας εξαιρετικώς δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και εξυπηρέτησης αναγκών στους κατοίκους της περιοχής.

Η τ. βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της παραπάνω κοινότητας Γιώργο Ρηγόπουλο, δήλωσε ότι Πολιτεία, Δήμος και Περιφέρεια θα πρέπει να στρέψουν την προσπάθεια τους για τις παρεμβάσεις στήριξης του χωριού και να δώσουν έμφαση, στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των διαλυμένων δρόμων του, που δυστυχώς το κρατά αποκλεισμένο με σημαντικές αρνητικές συνέπειες…

Μία από αυτές και η μεγαλύτερη όσον αφορά στην διάσταση του προβλήματος, είναι η αδυναμία μεταφοράς μαθητών στο σχολείο τους. Στην κοινότητα μέχρι σήμερα δεν προσεγγίζει λεωφορείο του ΚΤΕΛ ενώ ακόμη και κάποια αγροτικά αυτοκίνητα μόλις και μετά βίας διέρχονται στην μία από τις δύο εξόδους της Καυκωνίας.

Η αποκατάσταση των ζημιών στον δρόμο Χελιδονίου – Καυκανιάς – Πελοπίου που αποτελεί και το βασικό δρομολόγιο των μαθητών και των κατοίκων γενικότερα επιβάλλεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τις εμφανείς σημερινές δυσκολίες.

Όπως πρόσθεσε η κα Αυγερινοπούλου αν και η Καυκωνία συνεχώς κατολισθαίνει και το φαινόμενο είναι σχεδόν διαρκές, χωρίς όμως και τις ανάλογες παρεμβάσεις, η νέα εικόνα μετά την τελευταία κακοκαιρία είναι εικόνα «βομβαρδισμένου» τοπίου με τους κατοίκους όχι μόνο αποκλεισμένους αλλά και απογοητευμένους από την επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση.

Οι συνάνθρωποί μας εκεί, χρειάζονται βοήθεια και πράξεις. Αγανάκτησαν να περιμένουν την ανασυγκρότηση του χωριού, που οδικώς περιμένουν εδώ και πολύ καιρό χωρίς να την βλέπουν, αντιθέτως με τις καθιζήσεις και τις υποχωρήσεις εδαφών που πλήττουν όλο και περισσότερο την Κοινότητά τους.


Πηγή