Μπαλαούρας: Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας συναντιέται η φρεσκάδα των νέων με την κοινωνική πείρα των μεγάλων

Αν και πολύ θα ήθελε να παραβρεθεί προσωπικά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Βάρδας χτες το απόγευμα,

ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δεν τα κατάφερε, δεδομένης της έκτακτης συνεδρίασης ως χτες αργά το βράδυ στη Βουλή. Έστειλε όμως χαιρετισμό που διάβασε η εκπρόσωπός του στα Λεχαινά Αλέκα Παναγιωτοπούλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είχα ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας γιατί πολύ πριν γίνω βουλευτής με είχαν καλέσει στα ΣΔΕ Περιστερίου και Καλλιθέας που λειτούργησαν από τα πρώτα, να πω δυο λόγια για το Πολυτεχνείο.

Εκεί είχα σχηματίσει εξαιρετικές εντυπώσεις για τους μαθητές οι οποίοι συνδύαζαν το πάθος για μάθηση με την ωριμότητα από την πραγματική ζωή. Πιστεύω ότι όταν η φρεσκάδα των μικρότερων μαθητών συναντά την κοινωνική πείρα των μεγαλύτερων, το κέρδος είναι μεγάλο για όλους.

Αυτή η συνάντηση ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, και μάλιστα ανθρώπων που έχουν ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία, δίνει μεγάλη αξία στο διαφορετικό αυτό σχολείο, που πέρα από τη γνώση που παρέχει στους μαθητές παρέχει και σημαντική κοινωνική μόρφωση.

Λυπάμαι που δεν βρίσκομαι σήμερα με τους μαθητές, τους καθηγητές και τον διευθυντή του ΣΔΕ Βάρδας, γιατί το νιώθω σαν παιδί μου, διότι υπήρξα εκείνος που είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του κι εκείνος που εργάστηκε για να γίνει και πολύ χαίρομαι που πλέον λειτουργεί και μάλιστα πετυχημένα. Σας εύχομαι ολόψυχα δημιουργική χρονιά, καλή πρόοδο στους μαθητές, με υγεία σε όλους και με περισσότερες επιτυχίες στο έργο του σχολείου».

Μάκης Μπαλαούρας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


Πηγή