Δεύτερο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα; – Η συγχώνευση φέρνει… γέννηση!

Το μοντέλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πρόκειται να ακολουθήσει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την φερόμενη συγχώνευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη σχετική ερώτηση που έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού προβλέπεται η δημιουργία ενός δεύτερου Πανεπιστημίου στην Πάτρα με βάση το ΕΑΠ και ένταξη σε αυτό, "παραδοσιακών" τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Όπως αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου, η αρχιτεκτονική προβλέπει μια νέα πανεπιστημιακή δομή, με βάση το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένταξη σε αυτό των "παραδοσιακών" τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Τα μέλη ΔΕΠ θα μείνουν σε αυτή την δομή και θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά που κάνουν και σήμερα, είπε ο υπουργός Παιδείας.

"Σπάσατε τα μούτρα σας και πήγατε σε Plan B, φέροντας ένα σχέδιο Φρανκενστάιν" ήταν η απάντηση του κ. Κατσανιώτη. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κάνει πολύ σπουδαία δουλειά και αντί ο υπουργός να το αντιμετωπίζει ως φτωχό συγγενή, πηγαίνοντάς το από εδώ και από εκεί, κρατώντας ομήρους 20.000 φοιτητές, θα ήταν καλύτερο να αναβαθμιστεί και να γίνει Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με τεχνολογική κατεύθυνση, είπε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, καλώντας τον κ. Γαβρόγλου, "να σταματήσει το παιχνίδι κοπτοραπτικής".


Πηγή