«Δεν κλείνει κανένας κύκλος…» – Αιχμηρή ανακοίνωση Μπαλιούκου ενόψει εκλογών τον Μάιο

Ανακοίνωση με νόημα εξέδωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο, επισημαίνοντας ότι η παράταξη «Ενωτική Δημιουργία» θα είναι παρούσα και σε αυτές τις εκλογές, άφησε αιχμές προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας ότι στην παράταξη «είναι καλοδεχούμενη η ανάμειξη του οποιουδήποτε χωρίς όρους και προσβλητικές συμπεριφορές» και πρόσθεσε ότι η παράταξη προχωρά κανονικά τις εκλογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η πλειονότητα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων ασκούν διαρκή πίεση στον κ. Μπαλιούκο ώστε να είναι και πάλι υποψήφιος, εξέλιξη που φαίνεται να γέρνει την πλάστιγγα προς αυτήν την κατεύθυνση. Εντός των ημερών αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της «Ενωτικής Δημιουργίας» για τις τελικές αποφάσεις.

Δείτε την ανακοίνωση:

Προ ημερών, ανακοίνωσε ο φίλος Τάκης Δημητρουλόπουλος, την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη ψήφο των δημοτών μας, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Του ευχόμαστε δύναμη και καλόν αγώνα.

Επειδή όμως έγινε αναφορά στη Παράταξή μας, την πορεία και το έργο μας που συνεχίζεται, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η Παράταξή μας, η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», δεν είναι μια ευκαιριακή σύναξη προσώπων.

Είναι θεσμός στη συνείδηση των δημοτών μας, με πορεία 21 χρόνων, γι΄ αυτό θεωρείται επιεικώς απρέπεια, να πιστεύει ο οποιοσδήποτε ότι κλείνει ο κύκλος της, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι έδωσε στην περιοχή μας την αξιοπρέπειά της, παρήγαγε αποτέλεσμα και οι δημότες μας αισθάνονται το σεβασμό του Νομού μας, της Περιφέρειάς μας, αλλά και όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας, στους εκπροσώπους της.

Δεν κλείνει κανένας κύκλος, καμία προσπάθεια Ομάδας, όταν μόνο το τελευταίο 6μηνο, πέτυχε την ένταξη του Δήμου μας σε Προγράμματα, προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, που θα υλοποιηθούν από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά την αγωνία του για την ενότητα της περιοχής, αυτή είναι δεδομένη, γιατί η δική μας παράταξη την υπηρέτησε δογματικά, αφού απομόνωσε μεμονωμένες φωνές, που μέσα από τη διάσπαση αναζητούσαν ρόλο.

Όμως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, δίνεται η ευκαιρία για ανανέωση, διεύρυνση, επικαιροποίηση στόχων, υιοθέτηση άλλων απόψεων κ.ο.κ. και η παράταξή μας είναι προσηλωμένη σε αυτή την πρακτική και αυτά τα 20 χρόνια το έχει κάνει πράξη πάρα πολλές φορές.

Είναι λοιπόν καλοδεχούμενη η ανάμειξη του οποιουδήποτε δημότη μας σε αυτή την προσπάθεια. Είναι όμως καλοδεχούμενη η ανάμειξη του οποιουδήποτε, χωρίς προϋποθέσεις, όρους, απαξιωτικές και προσβλητικές αναφορές.

Αναζητούμε συνεργάτες να συμπληρώνουν την προσπάθεια και όχι να αναιρέσουν, ή να υπονομεύσουν την πορεία της περιοχής μας.

Αναζητούμε συνεργάτες από πρόσωπα που δίνουν επιτυχημένα τον αγώνα ζωής στην περιοχή μας, που ζουν σε αυτήν και διαπνέονται από τις Αρχές της δημοκρατίας της διαφάνειας και της συλλογικής δράσης.

Σε αυτήν την 20χρονη πορεία, μας ήταν παντελώς αδιάφορα όσα άτομα χαρακτηρίζονται από αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ή όσα άτομα, κατά καιρούς, εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, επιδιώκοντας προσωπικούς και ιδιοτελείς στόχους.

Καλούμε τα μέλη της Παράταξής μας, τα Τοπικά μας Συμβούλια και κυρίως τους Δημότες μας, να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην επηρεάζονται από όσα ακούν.

Θα έρθει η ώρα, που κι εμείς, η Παράταξή μας, θα ασχοληθούμε με τις εκλογικές διαδικασίες, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.


Πηγή