Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Ισόβια στη χήρα και τον 38χρονο αστυνομικό

«Αυλαία» στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα, επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη χήρα του καρδιολόγου για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, χωρίς να της αναγνωρίσει ελαφρυντικά, και ισόβιας κάθειρξης στον 38χρονο αστυνομικό από τη Βουλγαρία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, στην απολογία του ο 38χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη ισχυριζόμενος πως μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία και πως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της 39χρονης συζύγου του.

Από την πλευρά της η χήρα του γιατρού αρνήθηκε κάθε κατηγορία και στράφηκε εναντίον του 38χρονου, τονίζοντας μάλιστα στο δικαστήριο ότι την απειλούσε και ανέβαζε φωτογραφίες τους στο facebook για να την εκδικηθεί.

Το έγκλημα συνέβη το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό προκειμένου να μεταβεί στο ιατρείο του. Ο αστυνομικός του είχε στήσει «καρτέρι» στην περιοχή Πιλαλήματα του Κουτσουρά και άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου. Όταν το θύμα βγήκε από το όχημα, φωνάζοντας για βοήθεια, ο δράστης τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.


Πηγή