Δώστε αίμα υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην Πάτρα

Το τμήμα αιμοδοσίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» για πολλοστή φορά αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των συστηματικά μεταγγιζόμενων Θαλασσαιμικών ασθενών.

Η Μεσογειακή Αναιμία είναι μία χρόνια νόσος βαριάς μορφής και ένα δυσίατο νόσημα. Μία νόσος που η θεραπευτική της αντιμετώπιση είναι οι τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 εβδομάδες) ανάλογα τον ασθενή και τις επιπλοκές που προκύπτουν στον κάθε ένα, εξαιτίας των αναβολών των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος.

Την αγωνία αυτή βιώνουν καθημερινά όλοι οι 300 περίπου θαλασσαιμικοί ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και το οικογενειακό τους περιβάλλον, εξαιτίας των αναβολών που αρκετά συχνά προκύπτουν λόγω της έλλειψης αίματος, καθώς χρειάζονται περίπου 1000 φιάλες αίματος το μήνα. Παρόμοιες ελλείψεις παρουσιάζονται στα περισσότερα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται καρδιολογικές επιπλοκές, εστίες εξωμυελικής αιμοποίησης, οστεοπόρωση και άλλου τύπου αλλοιώσεις.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί λόγω των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την χώρα, παρακαλείται ο κόσμος να προσέλθει και στα δύο νοσοκομεία των Πατρών (Ρίο και «Άγιος Ανδρέας») προκειμένου να προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό απαραίτητο για κάθε Ανθρώπινο οργανισμό, το Αίμα.


Πηγή