Δυτική Ελλάδα: Επιμένουμε να τρέχουμε στους δρόμους και το 2019…

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει η σημαντικότερη αιτία πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε για τον περασμένο Ιανουάριο τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας.

Από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκαν 1.130 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα από τις συνολικά 2379 βεβαιώσεις της Τροχαίας.

Τα ατυχήματα ήταν ελαφρώς μειωμένα, 31 φέτος έναντι 33 τον Ιανουάριο του 2018. Τα θανατηφόρα τρία, όπως και πέρυσι, σε άλλα τρία ατυχήματα είχαμε σοβαρό τραυματισμό (4 πέρυσι) και 25 ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (26 τον περσινό Γενάρη.

Δεύτερη σημαντικότερη επικίνδυνη παράβαση είναι η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, με 426 βεβαιώσεις από την Τροχαία,. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 212 συνεργεία αλκοολομέτρησης, έγιναν 3.538
έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 134 παραβάσεις.

«Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης
Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.


Πηγή