Εμπορικός Σύλλογος Παλικής: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου»

Ανακοίνωση από τον Εμπορικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Πάλλης

Ο Εμπορικός, Βιοτεχνικός και Επαγγελματικός σύλλογος Πάλλης σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα κάτωθι:

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου! Ένα πάγιο αίτημα της επαρχίας μας, το οποίο έχει εκφραστεί με όλους τους τρόπους και με την συλλογή χιλιάδων υπογραφών, παίρνει σάρκα και οστά, επαναφέροντας στην περιοχή μας την ελπίδα της ανασυγκρότησης και της κοινωνικής ευημερίας που τόσο πολύ έχει τρωθεί. Η πρόχειρη συνένωση του προγράμματος Καλλικράτης, οι τεράστιες πληγές των σεισμών του 2014 αλλά και η αναποτελεσματικότητα του “μεγάλου”… ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών της επαρχίας μας εννέα χρόνια μετά και πέντε χρόνια από τους σεισμούς, έφεραν τον κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό μαρασμό και αυτό πρέπει να σταματήσει.-

Προσβλέπουμε στην συνεργασία με όλους τους αρμόδιους ώστε ο Νέος Δήμος Ληξουρίου να έχει τις οικονομικές, διοικητικές και λοιπές υποδομές ώστε να μπορέσει να επαναφέρει την αξιοπρέπεια στον τόπο μας.

Τέλος επιθυμούμε την στενή συνεργασία και με τους άλλους Δήμους με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που θα μας επαναφέρει στο προσκήνιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ


Πηγή