Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός έμπορος Θεμιστοκλής Παπανικολόπουλος

Έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης, πλήρης ημερών, ο παλιός έμπορος της Πάτρας Θεμιστοκλής Παπανικολόπουλος. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στην εκτροφή και εμπορία νωπών κοτόπουλων στην περιοχή.

Ο Θεμιστοκλής Παπανικολόπουλος, μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του Γιώργο, την δεκαετία του 1950, ίδρυσαν μια μικρή πτηνοτροφική μονάδα στα Τσουκαλέικα και ασχολήθηκαν αρχικά, με εκτροφή, παραγωγή και εμπορία νωπών κοτόπουλων και νεοσσών.

Η οικογενειακή επιχείρηση την δεκαετία του 1960 λειτούργησε τα κεντρικά της γραφεία στην οδό Κανάρη, ενώ η πτηνοτροφική μονάδα μεγάλωνε. Αργότερα, ο Θεμιστοκλής μαζί με τον αδελφό του, στράφηκαν στην παραγωγή και εμπορία νεοσσών, τις ζωοτροφές, τις πρώτες ύλες και τα αγροτικά εφόδια, καλύπτοντας όλη την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή.

Το κατάστημα της επιχείρησης σήμερα λειτουργεί στην Όθωνος – Αμαλίας στο ύψος της Τριών Ναυάρχων.

Ο Θεμιστοκλής Παπανικολόπουλος ευτύχησε να δει παιδιά, εγγόνια και δισεγγόνα. Η κηδεία του θα γίνει στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία