«Ενωμένοι για τα μεγάλα – Αποφασισμένοι για όλα», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Κοινωνία «Ενωμένοι για τα μεγάλα – Αποφασισμένοι για όλα», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Είναι σχεδόν κοινή η πεποίθηση, ότι η πατρίδα μας διέρχεται την πιο δύσκολη καμπή στη μακρόχρονη διαδρομή της. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια απέραντη σε χρόνο και ατίμητη σε περιεχόμενο ιστορία. Μας διδάσκει να αντικρίζουμε από μια υψηλή σκοπιά το παρόν και το μέλλον και να προχωρούμε πλούσιοι απ΄την εμπειρία μας, προς το μέλλον. Όσο πιο μακρύς είναι ο χρόνος που αγκαλιάζει με τη μνήμη του ο άνθρωπος, τόσο πιο πλούσιος γίνεται σε σοφία και ήθος.

Είμαστε ένα ολιγάριθμο έθνος, καθηλωμένο σ΄ενα επίζηλο σημείο του κόσμου, που βάλλεται από πολλούς αντίξοους ανέμους. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κάθε κίνδυνο,αν στις αρετές μας προσθέταμε την συνειδητή βούληση της ενότητας, που μόνο τότε μπορεί να κατορθωθεί, σε μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, αν ο καθένας μας αλλά και όλοι μαζί, υποταχθούμε στην ύψιστη εντολή της Ελληνικής σοφίας, στο μέτρο.

Σε ό,τι σκεφτόμαστε, σε ό,τι πράττουμε, να πειθαρχούμε στην αρχή του μέτρου. Να αποτάξουμε το σατανά της υπερβολής, της αμετροέπειας, του πάθους που τυφλώνει. Το μέτρο δίνει στον άνθρωπο ανθρωπιά, στον καθένα μας τη δύναμη να κάνει θαύματα. Το μέτρο επιβάλλει τη συνέχεια και τη συνέπεια στους λόγους και στις πράξεις.

Όμως σαν άτομα και σαν έθνος έχουμε ένα φοβερό ελάττωμα. Ξεκινάμε απ΄την εσωτερική μας αυτάρκεια και παντογνωσία και καταλήγουμε στην ικεσία της βοήθειας και της εξάρτησης.

Ποτέ δεν καταλάβαμε – ούτε σήμερα δυστυχώς, πως όλοι οι λαοί της γης, σκέφτονται πρώτα τα δικά τους συμφέροντα κι ύστερα συμπαθούν την Ελλάδα. Γι’ αυτό ύστερα, ή μένουμε για πολύ πληγωμένοι ή καλύπτουμε την πικρία μας με επαίνους σε όσους μας βοήθησαν!!

Με τη γνωστή μας αφέλεια πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι!

Παρόλες τις ανησυχίες και τις απογοητεύσεις μας μπροστά σε μια φοβερά τραγική καθημερινότητα, οφείλουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία και με πίστη το μέλλον. Να ξεχάσουμε για λίγο τα καθημερινά και να συλλογιστούμε ότι περπατάμε τρεις χιλιάδες χρόνια στη μεγαλύτερη λεωφόρο της ιστορίας και οι αιώνες του μέλλοντος μας καλούν και εμάς και όλες τις γενιές που θα μας ακολουθήσουν, να εκπληρώνουμε χωρίς ανάπαυλα το μέγα χρέος μας, το Εθνικό μας χρέος,

«Ενωμένοι για τα μεγάλα – Αποφασισμένοι για όλα!» Ήρθαμε για να αγωνιστούμε, για να συγκρουστεί μέσα μας το καλό και το κακό. Σκοπός της ζωής είναι ο αγώνας!

Τι ζητάει ο λαός μας από τους ηγέτες του; Ζητάει τη συνέπεια στη σκέψη και στη ζωή τους.

Και τι λείπει συνήθως; Λείπει η συνέπεια στους λόγους και στις πράξεις τους!

Δεσμευόμαστε να φέρουμε ξανά το φως και την ελπίδα στη ζωή μας! Στρατευόμαστε, η νέα γενιά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να παμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

«Η Ελλάδα, χρόνους πολλούς μας ταξιδεύει, δεν βουλιάξαμε, κατακλυσμούς ποτέ δεν λογαριάσαμε, μπήκαμε μέσα στα ΟΛΑ και περάσαμε!!!»

Μαριλένα Μάστορα Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας – Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ.


Πηγή