Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: ”Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης” με βραβεύσεις και αναμνήσεις

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» γιόρτασε στην κατάμεστη αίθουσα του ρεστοράν «Πιπέριτσα» στον Πύργο η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα και τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας, αλλά και πολύ χορό και τραγούδι….

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με το σύνθημα «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο» από τον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος και ανέλυσε τα ιδεώδη και τις αξίες της κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα.

Ακολούθως το μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κώστας Παναγιωτόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ` όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα μηνύματα που απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος Δημ. Μαναράκης και η Περιφ. Έφορος Ισμήνη Κρεμμύδα.

Στη συνέχεια, τιμήθηκε ο παλαιός Πρόσκοπος Παύλος Π. Μαλλιόπουλος, με τον υπαρχηγό Ανδρέα Γιατρά -που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσηςνα αναφέρεται στην προσωπικότητά του, στη συνέπεια, την αφοσίωση, τους ακάματους αγώνες του και την πίστη στις Αρχές της Κίνησης. Ο κ. Μαλλιόπουλος καταφανώς συγκινημένος δήλωσε πάντα παρών και έκανε αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση. Μάλιστα ανακοίνωσε την σύντομη στέγαση της Ένωσης των Παλαιών.

Επίσης τιμήθηκαν οι, Ελένη Παπαδοπούλου (εφημ. «Πρωινή»), Κώστας Αντωνόπουλος (εφημ. «Πρωινή»)και Μάκης Μητρόπουλος (Iliakanea), για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Αρχηγός της Ομάδας Προσκόπων Πύργου Νίκος Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και το μέλος της Ένωσης Παναγιώτης Δασιός, αντίστοιχα.

Επίσης τιμητική διάκριση επιδόθηκε από τον Υπαρχηγό της Ένωσης Παναγιώτη Καλαμπρέζο, στον βαθμοφόρο Δημήτρη Βασιλόπουλο, που πρόσφατα ανακηρύχτηκε ως «Πρόσκοπος του Έθνους». Ευχάριστη και περιεκτική ήταν η απαγγελία επίκαιρου ποιήματος από τον Παλαιό πρόσκοπο Κώστα Πέππα.

Επίσης ο Άγγελος Παναγιωτακόπουλος, (ΥΑΛΕ Κατακόλου), επέδωσε το πτυχίο του -από εκπαιδευτική συνάντηση το 1971 στο αεροδρόμιο Τατοΐου,ως Αρχηγός τότε- εισηγούμενος τη δημιουργία Προσκοπικού Μουσείου στον Πύργο, που θα περιλαμβάνει υλικό από την 100ετή δράση των Προσκόπων, ζωντανό μέρος της Ιστορίας του τόπου.

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική ορχήστρα από φίλους τους μουσικούς, τους Παύλο Αυγερινόπουλο, (μπουζούκι), Γιώργο Μιχαηλίδη (μπουζούκι), Ζερμέν Ραμοροσόν (φυσαρμόνικα), Τάκη Καλαμπρέζο, (κιθάρα), με τη συνοδεία στο τραγούδι των Παύλου Μαλλιόπουλου και Νίκου Σιάννη. Το κέφι που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλο και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Φωτο: Ανθούσα Τσελεπή


Πηγή