Επέκταση της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για τη Ζάκυνθο έως και τις 29.4.19 – Κοντονής : «Την […]

Στην ψήφιση της τροπολογίας, που κατέθεσε ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Σταύρος Κοντονής, για την επέκταση της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για τη Ζάκυνθο έως και τις 29.4.19 προχώρησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Είναι όμως ανάγκη να τονίσουμε, και να γνωρίσουν όλοι οι Ζακυνθινοί, ότι την παραπάνω τροπολογία δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει χαρακτηριστικά με δήλωσή του ο Σταύρος Κοντονής.

«Η τροπολογία που κατέθεσα για την επέκταση της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για τη Ζάκυνθο έως και τις 29.4.19 έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση και υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι όμως ανάγκη να τονίσουμε, και να γνωρίσουν όλοι οι Ζακυνθινοί, ότι την παραπάνω τροπολογία δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό της Ζακύνθου για ποιο λόγο δεν ψήφισε ένα απολύτως δίκαιο μέτρο που θα ανακουφίσει πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να εξηγήσει σε όλους τους πολίτες του νησιού γιατί δεν υπερψήφισε ένα μέτρο το οποίο θα στηρίξει την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εξηγήσει στους πληγέντες συμπολίτες μας, που έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των συνεχιζόμενων σεισμών, γιατί ψήφισε ενάντια σε μια τροπολογία το περιεχόμενο της οποίας αποτέλεσε και αποτελεί αίτημα όλων των τοπικών φορέων του νησιού. Τελικά αποδεικνύεται ότι η Δεξιά είναι υπέρ των πλειστηριασμών των ακινήτων των σεισμοπλήκτων, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τα οποία χύνει κάθε μέρα για λαική κατανάλωση στα αγαπημένα της ΜΜΕ. Η Νέα Δημοκρατία, με τη χθεσινή της στάση στη Βουλή τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και με τα τοπικά της στελέχη, απέδειξε πως εννοεί το ενδιαφέρον της για τη Ζάκυνθο η οποία περνά αυτή τη στιγμή μια δύσκολη περίοδο, ίσως την πιο δύσκολη της τελευταίας δεκαπενταετίας. Για άλλη μια φορά οι μάσκες έπεσαν. Η αλληλεγγύη και η ευαισθησία είναι έννοιες με τις οποίες έχει πάρει οριστικό διαζύγιο η Νέα Δημοκρατία, ταυτιζόμενη με την αναλγησία και την αδιαφορία για τα προβλήματα των Ζακυνθινών. Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι υλοποιούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τη στήριξη όλων των πολιτών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρηματιών οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους. Καλώ τους τοπικούς φορείς, όπως επίσης και όλους τους εμπλεκόμενους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την αχαρακτήριστη στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία γεννά μέγα πολιτικό θέμα για τον τόπο. Οι νεοναζί οι οποίοι, κατά τα άλλα, εμφανίζονται ως προασπιστές των λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων κατέδειξαν με τη στάση τους ότι είναι φορείς της πιο άθλιας και αντιδραστικής ιδεολογίας που γνώρισε ο κόσμος. Καιρός είναι να τους βάλουμε στη θέση τους στα απορρίμματα της ιστορίας, όπου ανήκουν».


Πηγή