Επιστολή βουλευτή κ. Καββαδά προς τη ΔΕΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στα χωριά Μανάση και Νικολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά προς τη ΔΕΔΗΕ για την αποκατάσταση του χρόνιου προβλήματος με τις διακοπές ρεύματος στα χωριά Μανάση και Νικολή

Επιστολή προς στη ΔΕΔΗΕ Λευκάδας και τη διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Άρτας απέστειλε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ζητώντας από τις υπηρεσίες την άμεση επιμέλεια και αποκατάσταση του προβλήματος με τη σύνδεση ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των χωριών Μανάση και Νικολή Λευκάδας.

Ο βουλευτής απευθύνθηκε στη ΔΕΔΗΕ, καθώς από την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα και το νησί της Λευκάδας οι κάτοικοι των δύο χωριών έμειναν για πολλοστή φορά χωρίς ρεύμα, λόγω βραχυκυκλώματος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, όπως αναφέρει στην επιστολή ο κ. Καββαδάς, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Βρατσουνάδα (περιοχή Αγ. Βασιλείου). Όπως εξηγεί, για την ηλεκτροδότηση της περιοχής τα καλώδια περνούν μέσα από ένα ρέμα. Ωστόσο η απόσταση μεταξύ των στύλων στήριξης είναι μεγάλη με αποτέλεσμα κάθε φορά που η περιοχή πλήττετε από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές και ισχυροί άνεμοι, τα καλώδια από την έντονη ταλάντωση να βραχυκυκλώνουν και να διακόπτετε η ηλεκτροδότηση.

Ο βουλευτής, σημειώνει ότι θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και την ταλαιπωρία των κατοίκων και των δύο χωριών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι που σε πολλές περιπτώσεις έχουν την ανάγκη υποστήριξης από ιατρικά μηχανήματα και οι διακοπές αυτές ρεύματος θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ίδια τους τη ζωή.

«Όπως καταλαβαίνετε εκτός από την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων η κατάσταση αυτή κοστίζει εργατοώρες και χρήματα στην ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας» καταλήγει ο βουλευτής, καθώς κάθε φορά για την αποκατάσταση του προβλήματος καλείτε το συνεργείο από τη Λευκάδα.

Για να δείτε την επιστολή πατήστε εδώ

Tags:ΔΕΔΗΕΘανάσης Καββαδάς


Πηγή