Επίθεση Κ. Σπηλιόπουλου σε κυβέρνηση και Απόστολο Κατσιφάρα -Μειωμένη η κρατική επιχορήγηση προς τις Περιφέρει […]

Μειωμένη κατά 50% θα είναι η κρατική επιχορήγηση προς τις Περιφέρειες, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, καταγγέλλει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος, που με την ευκαιρία αυτή εξαπέλυσε επίθεση τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης κατακλύζονται από ανακοινώσεις της απερχόμενης περιφερειακής αρχής που σπεύδει αγχωδώς να προβάλει το έργο της.

Κατανοητή η προσπάθειά της. Όμως υπάρχει ένα μείζον ζήτημα για οποίο σιώπησε και σιωπά.

Βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας και από τον ιδρυτικό τους νόμο οι Περιφέρειες έχουν θεσμοθετημένους πόρους που θα έπρεπε, για τη φετινή χρονιά, να είναι της τάξεως του 1,3 δις. ευρώ. Αντ’ αυτών στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 είναι εγγεγραμμένα μόνο 665 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μείωση σχεδόν 50% που στην πραγματικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς στον προϋπολογισμό των Περιφερειών έχει εγγραφεί και η μισθοδοσία των εργαζομένων τους, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ενώ η κυβέρνηση οδηγεί την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε οικονομική ασφυξία, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας υποδέχεται τον έναν υπουργό της κυβέρνησης μετά τον άλλον ευτυχής για το έργο που από κοινού παράγουν.

Αναρωτιέμαι ποια είναι η επίπτωση στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας από αυτήν την άγρια περικοπή. Την απάντηση οφείλει να δώσει ο Απόστολος Κατσιφάρας που πρέπει επίσης να μας πει με ποιους τρόπους αντέδρασε σε αυτήν την περικοπή και τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπίσει αυτήν την κυβερνητική επίθεση στην Περιφέρεια».

The post Επίθεση Κ. Σπηλιόπουλου σε κυβέρνηση και Απόστολο Κατσιφάρα -Μειωμένη η κρατική επιχορήγηση προς τις Περιφέρειες appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή